Προμηθέα Πυθαΐδα~ Ονομάζεται η Ελλάνια Ιδιοφυία Της Αμερικής!

6 Ετών τελείωσε την ύλη του Δημοτικού και του Γυμνασίου, 14 Ετών αποφοίτησε εκ του κολεγίου της. Έμαθε μόνη μαζί με την μητέρα της νέα, απλή καθαρεύουσα, καθαρεύουσα και αρχαια Ελληνική Γλώσσα. Διαπρέπει στα μαθηματικά και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σίγουρα θα την αποκαλούσαν, παιδί Διος....
Απο τηλεοπτικό σταθμό στην Αμερική ένα μικρό Βιογραφικό της: (Source youtube.com) 

Και εδώ η συγκλονιστική ομιλία της ενώπιον στα τερατουργήματα του καθεστώτος της αρχαίας και νέας ρώμης. 


Ζητώ συγνώμη για την υβριστική παρουσία-απολογία της εισαγωγικής ομιλίτριας, δυστυχώς κατανοήτε τον λόγο της παρουσίας της. 


(Source: Google Videos)




:)


http://video.google.com/videoplay?docid=4101089653972769577

To 

ΘΕΩΡΙΗΣ ΕΙΝΕΚΕΝ

Στο blog τους (http://eineken.pblogs.gr/2008/12/375230.html) έγραψαν: 


Promethea Olympia Kyrene Pythaitha

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2007, όταν η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Ιλλινόις διωργάνωσε στο Σικάγο την ετήσια «Εορτή των Γραμμάτων» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών. Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν μία δεκαπεντάχρονη Ελληνίδα, η Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ένα χαρισματικό παιδί, που σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών απέκτησε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο στις Μαθηματικές Επιστήμες. Το θέμα της ομιλίας της: «Η Ελληνική Παιδεία». Οι ελληνορθόδοξοι παρουσιαστές της εκδήλωσης, μη γνωρίζοντες εκ των προτέρων τι θα έλεγε, εκθείασαν στην αρχή τα προσόντα της, τα επιτεύγματά της και την αγάπη της για τις Επιστήμες και την Ελλάδα. Στην ομιλία της όμως η Προμηθέα δεν ανέφερε τα συνηθισμένα ελληνοχριστιανικά φληναφήματα, που περίμεναν, όπως κάθε χρόνο, να ακούσουν, άρθρωσε με θάρρος καθαρό λόγο περιγράφοντας τον βίαιο τρόπο, με τον οποίο κατίσχυσε ο Χριστιανισμός στην πατρίδα μας και τις καταστροφές που επέφερε σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού Πολιτισμού, ειδικά στις Επιστήμες και την Παιδεία. Γεμάτοι έκπληξη και «ιερή» αγανάκτηση ωρισμένοι εκ των παρευρισκομένων -προσκείμενοι στην Εκκλησία- άρχισαν να την υβρίζουν, αυτοί οι ίδιοι που προηγουμένως της έπλεκαν το εγκώμιο και τελικά -«δημοκρατικά» και χριστιανικά- την ανάγκασαν να σταματήσει, χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία της.


Τα πάντα σχετικά με την Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ολόκληρη η ομιλία της και όλα τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

H ομιλία της Προμηθέας, ολόκληρη σε γραπτό κείμενο




Τιμώντας πλήρως το όνομα της, η Προμηθέα άναψε φωτιές με την ομιλία της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που διοργάνωσε η ελληνική παροικία στο Σικάγο.... Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να σας μεταφέρω σε γραπτό κείμενο όλα όσα ακούγονται και διαδραματίστηκαν κατά την διάλεξή της και περιλαμβάνονται σε σχετικό βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η προσπάθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη, μιας και είτε η κοπέλα σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύεται με την προφορά της, είτε ο ήχος του βίντεο δεν είναι και τόσο ικανοποιητικός ώστε να είναι άμεσα κατανοητός. Πριν ολοκληρώσω αυτή την προσπάθειά μου, ψάχνοντας στο Google διαπίστωσα, ότι με πρόλαβαν άλλοι οι οποίοι είχαν μεταφέρει ήδη πρώτοι σε γραπτό κείμενο την ομιλία, αν και σε αυτό, το γραπτό κείμενο, δεν περιλαμβάνονται τα όσα προλογίζει ο κύριος Τομαράς και τα όσα επακολούθησαν, τα οποία όμως φροντίσα, να σας παρουσιάσω εδώ παρακάτω μαζί με όλη την ομιλία. Παρ'; όλα αυτά, αυτό το γραπτό κείμενο που πρόλαβε πρώτος να δημοσιεύσει κάποιος άλλος, μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στο να κάνω κάποιες διορθώσεις αντιπαραβάλλοντας το με το δικό μου κείμενο που είχα καταγράψει μέχρι εκείνη την ώρα. Επιπλέον σε αυτό το άλλο κείμενο περιλαμβάνονται και κάποιες διασυνδέσεις κυρίως με την wikipedia, οι οποίες παρέχουν κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις πάνω σε ορισμένα θέματα, συνδέσεις (που σημειώνονται με μπλε χρώμα) που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και εγώ στην παρουσίασή μου. Αν παρ'; όλα αυτά αν εξακολουθούν να υπάρχουν, κάποια είτε φραστικά, λεκτικά, είτε συντακτικά, είτε γραμματικά λάθη στο κείμενο μου, ζητάω ταπεινά συγνώμη διότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσα να καταγράψω.


Προλογίζει ο κύριος Χρήστος Τομαράς


[ ...;παραλείπω τα προηγούμενα που λέει και περνώ απ'; ευθείας στην παρουσίαση της Προμηθέας]


...; θέλω να σας παρουσιάσω την επίσημη προσκεκλημένη μας, την ομιλήτρια της ημέρας, την φίλη μας, την Προμηθέα, Ολυμπία, Πυθία. Είναι ένα κοριτσάκι 15 ετών. Την γνώρισα εδώ και μερικούς μήνες, με την ευκαιρία της δικής της αίτησης, να πάρει ένα βραβείο από την υποτροφία μας, την, το Πανελλήνιο ίδρυμα υποτροφιών το οποίο λειτουργεί για πολλά χρόνια και το οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω και όταν υπέβαλε την αίτησή της παρατήρησα κάτι το πολύ διαφορετικό, από όλες τις άλλες αιτήσεις, που συνήθως παίρνουμε από υποψήφιους σπουδαστές.


Ένα κορίτσι 15 ετών, 14 τότε, που σε ηλικία 6 ετών, είχε ολοκληρώσει την ύλη του Δημοτικού και του Γυμνασίου με την διδασκαλία, από την μητέρα της. Αυτό πραγματικά είναι κάτι το διαφορετικό και στο σημείο θα ήθελα η μητέρα να κάνει μια πολύ μικρή υπόκλιση. (χειροκροτήματα)


Στη συνέχεια και σε αυτή την ηλικία έδειχνε η αίτησή της, γράφθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα, για ανεπτυγμένα παιδιά, προικισμένα παιδιά, στο πανεπιστήμιο Stanford και από εκεί συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία. Πήρε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο σε ηλικία 13 ετών, στα μαθηματικά και αν δεν είχαν δημιουργηθεί οι δυσκολίες που υπήρχαν στο παρελθόν, οικονομικές δυσκολίες, κωλύματα, που πραγματικά έκαναν αδύνατο, το κορίτσι αυτό να συνεχίσει στο πανεπιστήμιο, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλα δύο πτυχία στην ηλικία αυτή.


Κατόρθωσε όμως να συνεχίσει με το δικό της τρόπο τις σπουδές, και σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει τέσσερα ακόμα πτυχία, master degrees στα μαθηματικά, επιστήμες υπολογιστών, professional χημείας, και professional φυσικής, και όταν λέμε professional είναι πολύ υψηλότερα, εκτός από αυτούς, σε εσάς που γνωρίζεται το θέμα, θα γνωρίζεται ακριβώς τι εννοώ.


Όταν πήραμε αυτή την αίτηση με όλα αυτά τα σχετικά πάνω στο κείμενό της, μου έκανε εμένα ιδιαίτερη εντύπωση και ήθελα οπωσδήποτε να διαπιστώσω, ότι όντως τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα παρουσίαζε. Επικοινώνησα με το σχολείο της, (φοιτάει στο Montana State University), και εκεί αναζήτησα τους καθηγητές της και μίλησα ο ίδιος μαζί τους προφορικά. Ορισμένοι από αυτούς, μου είπαν τα καλύτερα λόγια, βέβαια σχετικά με τις επιτυχίες της.


Θα σας διαβάσω μόνο δυο γραμμούλες από δυο από τους καθηγητές γιατί τους ζήτησα να το επιβεβαιώσουν και εγγράφως αυτό. Ένας από αυτούς λέει ...;. (είναι στα αγγλικά και αδυνατώ να τα μεταφέρω). Ένας άλλος μας λέει ...; (Ομοίως). Αυτό εμένα με συγκίνησε ιδιαίτερα και είμαι βέβαιος ότι θα συγκινούσε και οποιοδήποτε άλλο, αν διάβαζε τέτοιου είδους δηλώσεις.


Το κορίτσι αυτό συνέχισε και θα συνεχίσει, αλλά αυτό που αναμφίβολα με προκάλεσε και εμένα και τους συναδέρφους μου, στην επιτροπή, την ακαδημαϊκή επιτροπή που κάνει τις επιλογές στην υποτροφία μας ήταν το γεγονός ότι είχε μια ιδιαίτερη αγάπη και ένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.


Από τα παιδιά, από τους υποψηφίους ζητούμε συνήθως, να καταθέσουν μια αίτηση, συγνώμη, μια μικρή έκθεση της τάξεως της μιας, μιάμιση σελίδας, και αυτά μας στέλνουν τα παιδιά. (καμία φορά φθάνουν και μέχρι δυο σελίδες) και πάντοτε στα αγγλικά γιατί τα παιδιά αυτά βέβαια προέρχονται από αγγλικά σχολεία. Η Προμηθέα μας έστειλε μια έκθεση 14 σελίδες, σε άπταιστα ελληνικά, και στην καθαρεύουσα που εγώ τουλάχιστο, σήμερα προσωπικά δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Δεκατέσσερις σελίδες στα Ελληνικά σε άψογη καθαρεύουσα !!! (χειροκρότημα)


Βρέθηκε στην Ελλάδα με την μητέρα της και εκεί την ανακάλυψε η εφημερίδα το Βήμα. Και θα σας πω το εξής, ότι όχι μόνο το Βήμα έγραψε για αυτήν, όχι μόνο την παρουσίασε, αλλά κατέθεσε και τις απόψεις της, επιτρέψτε με να διαβάσω ένα πολύ ελάχιστο, ένα πολύ μικρό κείμενο, που νομίζω ότι σκιαγραφεί την δική της θέση και τον χαρακτήρα της για την Ελλάδα. Ο Τίτλος είναι: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα».


H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι... οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό. H ίδια έχει έρθει στην Ελλάδα διότι, όπως εξηγεί, «αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω... για να μάθω την αλήθεια». Οταν ρωτήθηκε δε πώς είναι η ζωή στη Μοντάνα η απάντησή της δεν άφησε καμία αμφιβολία για το αν της αρέσει η χώρα μας: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα. Ελλάς, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει»τονίζει.


Κυρίες και κύριοι επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την Προμηθέα


[ παρατεταμένο χειροκρότημα]


[Στο βήμα αναβαίνει η Προμηθέα και παίρνει τον λόγο]


Προμηθέα:

Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων, κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η Ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές χιλιάδες ετών να εξελιχθεί, και να τελειοποιηθεί, ποιοτικός ανάλογη φυσικά με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε, το εργαλείο, για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του.



Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός» διότι «Ελ-» σημαίνει Φως και «-λας» σημαίνει «πέτρα», «έδαφος», «γη», και από αυτή τη Γη του Φωτός, την Γη που πρώτη αντίκρισε το Φως του Ήλιου γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού, οι Έλληνες και σκόρπησαν αυτοί, τον πολιτισμό τους εις όλη την Γη καθώς και ετάχθη.


Η γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων προ 140.000.000 ετών ήταν όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογεννετική κίνηση ανύψωσε υπέρ της επιφάνειας της υδρόσφαιρας, προς τον Ήλιο, την λεγόμενηΠελαγονικήΟροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάβανε την βορειότερη Μακεδονία, (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την Βόρειο Εύβοια. Επί 115.000.000 χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την παν-θάλασσα που την περιτριγύριζε. Και εις αυτή την νησίδα για 80.000.000 έτη πριν ακόμα αναδυθούν άλλες οροσειρές άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων.


Πριν 35.000.000 χρόνια δηλαδή 105.000.000 έτη μετά την άνοδο της Πελογονικής οροσειράς στην επιφάνεια αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα.


Η λογική λοιπόν παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και αν εμφανίστηκε στη γη, αυτός ο Άνθρωπος πρέπει να αναζητηθεί στον Όλυμπο. Είναι δε αδύνατο ποτέ, σε μία περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης, να σχηματίζει γλώσσα αργότερα από ότι οι άλλοι άνθρωποι που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη.


Χώρος και άνθρωπος εδώ, μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου, εσχημάτισαν την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα, η οποία και εδάνεισε, της λέξεις του πολιτισμού της, εις όλους τους άλλους λαούς. Αυτή η Ελληνική γλώσσα περικλείει στη ζωή της τα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Πληθώρα ερευνών και μελετών, προσκομίζουν συντριπτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε Ινδοευρωπαϊκή μητέρα γλώσσα, αλλά αντιθέτως η γονοποιώς γλωσσική επίδραση, η οποία εισήγαγε στις διάφορες γλώσσες παγκοσμίως, τα γνωστά λεκτικά στοιχεία, κοινά σήμερα σε αυτές, ασκήθηκε από την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα.


Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα και πειστικότερα τεκμήρια, που επιβεβαιώνουν, το τεράστιο ιστορικό βάθος, της ανθρώπινης παρουσίας στον Ελλαδικό χώρο. Αυτά τα τεκμήρια αποδεικνύουν, πως οι πολιτισμικής ρίζες της Ελλάδος, χάνονται στα βάθη του απωτάτου παρελθόντος, και ταυτόχρονα αχρηστεύουν, αυθαίρετες θεωρίες και δόγματα, περί εμφανίσεως του ανθρώπου και του πολιτισμού στην Ανατολή ή την Αφρική.


Η Ελληνική γλώσσα υπήρξε και είναι η τελειότερη μέχρι σήμερα ανθρώπινη γλώσσα επί της Γης. Οι Έλληνες δεν διέθεταν μόνο ένα αλλά είκοσι συν αλφάβητα. Το Χαλκιδικό εκ'; του οποίου προέρχεται το Λατινικό, τοΙωνικό, το Κορινθιακό κ.τ.λ.


Μια θεωρία που εκτρέπετε της λογικής, το τερατογενές ψεύδος, περί φοινικικού αλφάβητου, δέχεται την σύνδεση, της τελειότερης γραφής, της Ελληνικής, αυτής της τέλειας αλφαβητικής, με τον υπολογισμό των Φοινίκων οι οποίοι είχαν έναν χαμηλότατης στάθμης πολιτισμό. Η αρχαιολογική σκαπάνη αποδεικνύει ότι το Ιωνικό αλφάβητο, ένα από τα είκοσι συν αλφάβητά μας, που ψευδώς θεωρείτε φοινικικής προσελεύσεως, είναι τουλάχιστο τέσσερεις χιλιάδες χρόνια παλαιότερο των Φοινίκων.


Με την προτροπή της Ελληνίστριας Marianne McDonald και με πρόεδρο τον καθηγητή T. Βrunner ξεκινά το 1972 στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας το πρόγραμμα Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσης το περίφημο TLG [Thesaurus Linguae Grecae]. Μετά 13 χρόνια το 2000 ο πέμπτος δίσκος κυκλοφόρησεTLG-E που περιλαμβάνει περίπου 90.000.000 ελληνικούς λεκτικούς τύπους.


Ω Έλληνες, ψυχή της ψυχής μου, πανάκριβο γένος, ταλαίπωρον γένος. Θα ανοίξω σε εσάς τους πόνους και τα δάκρυα από τα βάθη της παιδικής ψυχής μου. Τι κατάστρεψε τον πανάρχαιο ελληνικό πολιτισμό και λόγο; Τώρα περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Παιδιά, αθανάτων θεών και ηρώων, είναι δύσκολο για μένα να παραμείνω αλύγιστη και να καταπνίξω τον πόνο μου, όταν μιλάω για αυτή την ανεπανάληπτη θηριωδία, που κατάστρεψε το ελληνικό έθνος και ταυτόχρονα τα φώτα του πνεύματός του, που δημιούργησε στην μετέπειτα λανθάνουσα πορεία του έθνους μας.


Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της Ελλάδος και κατά συνέπεια κατά της ανθρωπότητας, το τραγικό αυτό θέατρο του μίσους, που αποκρύπτεται και σήμερα διασώζει ο Ρωμαίος ιστορικός ΑμμιανόςΜαρκελλίνος στο 19ο τόμο του έργου του Rerum Gestarum Libri 31 τόμων. Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του δεύτερου κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων.


Στη σημερινή πόλη του Δυτικού Ισραήλ την Περσιάν(Bet She'an), γνωστή στους Έλληνες εκείνους, όλων των αιματοβαμμένων χρόνων ως Σκυθόπολιςτον 4ο αιώνα μ.Χ, γύρω στο 341, λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, για δύο δεκαετίες καθ'; όλη την διάρκεια της κατοχής του Βυζαντινού θρόνου, από τον δευτερότοκο γιο του μεγάλου Κωνσταντίνου, τον Κωνστάντιο τον Β΄. Η Σκυθόπολις υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης, βασανισμού και θανάτωσης των Ελλήνων, όλων όσων αρνήθηκαν να ασπαστούν το δόγμα του χριστιανισμού.


Αναφερόμενος ο Εμμανουήλ Ροΐδης, στου Αμμιανού Μαρκελλίνου τα Ιστορικά γράφει στην Πάπισσα Ιωάννα, (σημείωμα 300), (εισαγωγικά) «...;Ήρκει να κατηγορηθεί τις κάποιος Έλληνας υπό κακόβουλου κατασκόπου ότι έφερεν περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού η εμφάνη παρακαθήμενος πλησίον τάφου ή ερειπίου ινά καταδικασθή εις θάνατον ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντης. Εκ των απωτάτων άκρων της αυτοκρατορίας εσύροντο αλυσόδετοι πάσης τάξεως και ηλικίας πολίτες Έλληνες ων, οι μεν απέθνησκον καθ'; οδόν, οι δε εν τοις δεσμωτηρίοις';, οι δε επιζώντες εστέλνοντο στη Σκιθόπολη, ...; πόλιν όπου είχον στηθεί τα βασανιστήρια και το σφαγείον».


Το σφαγείον της Σκυθόπολις υπήρξε επινόηση ενός νοσηρού εγκεφάλου, τουεπισκόπου Αλεξανδρείας Γεωργίου. Σκοπός του Γεωργίου ήταν η καθολική εξόντωση των Ελλήνων, η δολοφονία τους, καθώς εκείνοι εστέκοντο ως αρνητές του χριστιανισμού. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος ο Β΄ δέχθηκε και έστειλε στην Aνατολή τον αρχιγραμματέα της αυλής του, τον Παύλο, περιβόητου για την σκληρότητά του, αποκαλούμενο και «Τάρταρου». Αυτός ο Παύλος και ο Γεώργιος, σε συνεργασία οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθόπολις. Γράφει ο Αμμιανός: «Το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος ο Παύλος διέθετε τότε εξουσία και δύναμη ώστε με μία κίνηση του κεφαλιού του, με ένα νεύμα του μόνο, εξαρτάτω η ζωή όλων όσων περπατούσαν στην γη». Αναφέρει ο Ροΐδης (ανακαλώντας τα ιστορικά του Αμμιανού Μαρκελλίνου) μεθόδους βασανιστηρίων εναντίων των Ελλήνων (εισαγωγικά): «Εις Σκυθούπολιν όπου είχε στηθεί το χριστιανικό κρεουργείον, εκεί συνεδρίαζαν ευσεβείς δικασταί αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας Έλληνας, οπτήσει επί σχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψει μεληδόν».


Η Σκυθόπολις και τα πάθη, γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί, επί είκοσι συνεχή έτη, αποκαλύπτουν: Πρώτον, τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στον ελληνικό κόσμο. Δεύτερον τον λόγο και τον βάρβαρο - απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο καταστράφηκε ο λαμπρότερος πολιτισμός της Γης και οι δημιουργοί αυτού. Τρίτον αποκαλύπτετε επίσης γιατί τα μετέπειτα αυτοκρατορικά Ρωμαϊκά διατάγματα που θεσμοθετούσαν την επί ελληνισμού θανατική καταδίκη εφαρμόστηκαν χωρίς καμία αντίδραση ή εξέγερση, όπως επίσης χωρίς καμία αντίσταση από τους Έλληνες επήλθε ο αφανισμός όλων των πόλεων της κυρίως Ελλάδας, από τον χριστιανό Αλάριχο σαράντα χρόνια αργότερα.


Τα πάνδημα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σκυθόπολη αποκαλύπτουν επίσης, - τέταρτον - ότι δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ ελληνορωμαϊκό κράτος, εφόσον ήταν οι εκχριστιανισμένοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, το Βυζάντιο δηλαδή, που άρχισε τον διωγμό κατά των Ελλήνων και τα φώτα του Ελληνικού πνεύματος έσβησαν, σε αυτούς του ρωμαϊοβυζαντινούς ελεεινούς καιρούς και οδήγησαν τους Έλληνες στην υποδούλωσή τους από τους Τούρκους.


Οι αποθανόντες Έλληνες μετά βασανιστριών εις τα χριστιανικά κρεουργεία και το σφαγείο της Σκυθόπολις είναι του αριθμού περίπου των 19.000.000 σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές εκείνων των αιμοσταγών αιώνων. Οι εναπομείναντες Έλληνες ήταν 1.000.000 ή λιγότεροι. Ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων Ελλήνων, που σίγουρα ήταν υψηλού πνευματικού ηθικού, αλλά και οικονομικού επιπέδου εξοντώθηκαν στο σφαγείο της Σκυθόπολις και μαζί τους χάθηκε και ο μεγάλος ιδιοφυής νους του γένους.


Τις σφαγές κατά των Ελλήνων, συνέχισαν και προγενέστεροι και μεταγενέστεροι, όμοιοι του Κωνστάντιου του Β΄. Λόγου χάρη οΙουστινιανός. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, σύμβολο της ορθοδοξίας, εκείνος που οικοδόμησε την Αγία Σοφία, το μέγα μοναστήρι, και ανακηρύχθηκε από τον χριστιανισμό «Μέγας», αποκαλύπτεται μέσα από τα ανέκδοτα κείμενα του επισήμου ιστορικού του, Προκοπίου, ως ένας αιμοβόρος τύραννος, ο οποίος βύθισε ολόκληρους πληθυσμούς στο αίμα και την σφαγή. Σύμφωνα με τον Προκοπίου, ο Ιουστινιανός άρχισε τις σφαγές στο όνομα (εισαγωγικά) «της μίας και αληθούς πίστεως της ορθοδοξίας». Σημαντικές επίσης είναι οι μαρτυρίες του Προκοπίου γύρω από τους διωγμούς, σφαγές και γενοκτονίες Ελλήνων, όσων Ελλήνων δηλαδή επέμειναν στους πατρώους ελληνικούς τρόπους, από την αιμοσταγή και αλαζονική διακυβέρνηση του Ιουστινιανού.


Το ελληνοχριστιανικό παραμύθι καταρρέει μπροστά στα κείμενα των ιστορικών εκείνης της εποχής. Αναφέρει ο Προκόπιος (εισαγωγικά): «Μετά από τους Σαμαρείτες, άρχισε ο Ιουστινιανός να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες, υποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματά τους». Ο Προκόπιος αδυνατεί να θεωρήσει τον τύραννο Ιουστινιανό ως ανθρώπινο ον και τον θεωρεί (εισαγωγικά): «ενσαρκωμένο δαίμονα». Αναφέρει στα ανέκδοτα (εισαγωγικά): «ότι ο Ιουστινιανός δεν ήταν ανθρώπινο πλάσμα, ...;αλλά ήταν κάποιος δαίμονας ανθρωπόμορφος. Θα μπορούσε κανείς να το αποδείξει, σταθμίζοντας το μέγεθος, των κακών που έκανε στους ανθρώπους, γιατί η δύναμη του ανθρώπου που δρα, φανερώνεται στο υπέρμετρο μέγεθος των πράξεών του. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, έχει σκοτώσει τόσους πολλούς, ώστε πιο γρήγορα νομίζω, θα μετρούσε κανείς τους κόκκους της άμμου όλου του κόσμου, παρά όσους σκότωσε ο αυτοκράτορας αυτός. Υπολογίζοντας όμως κατά προσέγγιση, τις περιοχές που κατάντησαν τελικά ακατοίκητες, λέω ότι χάθηκαν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι».


Κατά την βασιλεία του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, ο χριστιανισμός γίνεται η επιβληθείσα θρησκεία, της Ρωμαϊκής Βυζαντινής αυτοκρατορίας, εις την οποία οι Έλληνες, ήταν υπόδουλοι πάντα. Εξ'; αυτού εναντίων των Ελλήνων, εφαρμόσθηκαν επί αιώνες πολλούς, μέτρα που πήραν τον χαρακτήρα, πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει. Οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια Μυστήρια απαγορεύθηκαν. Τα ιερά των προγόνων μας λεηλατήθηκαν. Τα πανέμορφα γλυπτά, που διακοσμούσαν τα ιερά και τις πόλεις των Ελλήνων, καταστραφήκανε, από το μένος και μίσος των τότε χριστιανών. Έτσι τα βλέπουμε σήμερα στα μουσεία μας, διαμελισμένα, αποκεφαλισμένα, ακρωτηριασμένα με σφυριά σπασμένα, σιωπηλοί μάρτυρες και αυτά ενός πανέμορφου κόσμου, χαμένου κόσμου πια, στην αιματοβαμμένη λήθη, όπου βρίσκονται θαμμένα, σκορπισμένα, ξεχασμένα, τα ιερά κόκαλα εκατομμυρίων, βασανισμένων, δολοφονημένων, Ελλήνων. Οι Ναοί κατεδαφίστηκαν και πάνω στα ερείπια αυτών, χτίστηκαν οι εκκλησίες των νέων χριστιανών, δοξάζουσιν τον ξενόφερτο για τους Έλληνες, τότε εβραϊκό θεό και το άγαλμα του κάθε θεού εις τον οποίο οι Έλληνες, έχτιζαν τότε ναό τοποθετούντο, μετά ασυλλήπτου μίσους, εις τους βόθρους των νεοχτισμένων χριστιανικών εκκλησιών. Οι ιερείς Έλληνες των ναών εκείνων, όπως γράφει με κάποια πίκρα ο Λιβάνιος, υποχρεώθηκαν να σιγήσουν ή να αποθάνουν.


Έτσι πέθανε, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πολιτισμός του κόσμου, αυτός που είδε πρώτος το φως του ήλιου στη γη, αυτός που εκπολίτισε όλους τους λαούς. Έτσι πέθανε ο μέγας φωτοδότης Ελληνικός πολιτισμός, με μία τραγική φωνή, πνιγμένη στο αίμα της ανθρώπινης αχαριστίας και μιαρής αδικίας. Έτσι απάνθρωπα έσβησε, ο μέγας φωτοδότης ελληνικός λόγος και λέει ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε (εισαγωγικά): «δεν αποκάμω να αναπολώ, αυτούς τους Έλληνες σοφιστές, που ο κάθε ένας τους, είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα»


Και φαίνεται πως οι Έλληνες, στα κατοπινά χρόνια, λησμόνησαν το καλύτερο μέρος, της πνευματικής τους πορείας, και ποιος λαός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το ξαναβρήκε; Όπως και να είναι νομίζω πως όλα αυτά τελειώνουν με μια κραυγή: Πόσο ωραίοι υπήρξαν!!!


Με τον χαμό των Ελλήνων και τον θάνατο, του ιδιοφυούς πνεύματός των, έπεσε το σκότος εις όλη την Γη. Η ανθρώπινη Ιστορία μπήκε στον Μεσαίωνα, στους αιώνες του σκότους, που όπως όλοι ξέρουμε, ονομάζονται «thedark ages». Ο ανθρώπινος ξεπεσμός κατά τον μεσαίωνα, οφείλονταν, στην προηγηθήσα βίαιη εξάλειψη, του ελληνικού πολιτισμού.


Και ήρθε η Τουρκοκρατία και ο ζυγός θέρισε την γη των Ελλήνων. Λέει ο εθνικός μας ύμνος, ακριβοί μου Έλληνες, «απ'; τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, χαίρε, ω χαίρε λευτεριά». Της Σκυθόπολης οι φονευμένοι Έλληνες, παίρνουν εκδίκηση και ανάβει η μνήμη τους, την φωτιά ελευθερίας στα στήθη των σκλαβωμένων.


Κατά την διάρκεια της επαναστάσεως του 1821, η ορθόδοξος εκκλησία, συγκρούστηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της παλιγγενεσίας και της αναδημιουργίας, του ελληνικού έθνους κατά το κλασικό πρότυπο ήταν εκ'; διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της εκκλησίας. Με αφορισμούς, απειλές και προδοσίες, προσπαθούσε η εκκλησία, να ματαιώσει το ελληνικό επαναστατικό κύμα που από τις αρχές του 10ου αιώνα εσάρωνε ολόκληρη την χερσόνησο του Αίμου.


Το 1805 ο Πατριάρχης Καλλίνικος, εξαπέλυσε αφοριστική εγκύκλιο, κατά των επαναστατών. Να δυο πικρά παραδείγματα προδοσίας από πάμπολα άλλα.


Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, ο μικρότερος αδερφός του Γέρου του Μωριά και πέντε παλικάρια μαζί του, σκοτώθηκαν από τους Τούρκους, 1η Φεβρουαρίου του 1806, ύστερα από προδοσία των καλόγερων, της μονήςΜονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει οι ήρωες, γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και περιέφεραν στην Δημητσάνα, στο Ζυγοβίτσι και την Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν, στον μεγάλο πλάτανο της πόλης. Ο αδερφός του, ο γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιτσάς, έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό, γιατί με αρκετό αίμα της γενιάς του, ήταν ποτισμένος όπως είπε.


Ο Κατσαντώνης, ο αϊτός της Ρούμελης και ο αδερφός του, Χασιώτης, μαζί με άλλα πέντε παλικάρια, προδόθηκαν από τον καλόγερο Καλδερήνη, εις εκτέλεση της αφοριστικής εγκυκλίου του πατριαρχείου. Τριακόσιοι Τούρκοι τους επιτέθησαν. Τα πέντε παλικάρια σκοτώθηκαν, τα αδέρφια παραδόθηκαν στον ΑλήΠασά Ιωαννίνων, όπου και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Κατακρεουργήθηκαν.


Είναι επίσημη ιδεολογία η θέση του νέου Ελληνικού κράτους, πως η εκκλησία διέσωσε τον ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική παιδεία στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο ο μελετητής της ιστορίας διαπιστώνει ότι, κατά την διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, η ιεραρχία της ορθόδοξης εκκλησίας ακολούθησε μία πολιτική, που κρατούσε αμόρφωτο και υποταγμένο, στους Τούρκους τον ελληνικό λαό. Ο μύθος του κρυφού σχολείου και η υποτιθεμένη προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καταρρέουν μέσα από αδιάψευστα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και κείμενα.


Τα ίδια αυτά ιστορικά στοιχεία υποδεικνύουν, ως μοναδικό μοχλό πίεσης προς την πολυπόθητη ελευθερία των υποδουλωμένων Ελλήνων και της παιδείας τους, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των ξενιτεμένων Ελλήνων διαφωτιστών, οι οποίοι με την συστηματική σπουδή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, βάλθηκαν να ξυπνήσουν και τους υπόδουλους. Θα επικαλεστώ τον αρχιστράτηγο της επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος σε ομιλία του στα παιδιά του γυμνασίου της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 1838, επισήμανε « ...;ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [δηλαδή ως αντιβασιλέα],έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. ...; το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα τους, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, ...; [και] αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ...; ή εγίνετο γραμματικός του προεστού ...;. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε. Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι».


Ο Κούμας σχολιάζοντας το κυνήγι των διαφωτιστών από την εκκλησία γράφει: "και εις εκείνους του χρόνους ... και μόνο η διδασκαλία των μαθηματικών εθεωρείτε ως πηγή αθεΐας, της οποίας πρώτον αποτέλεσμα ήταν η κατάργησης της νηστείας". Τον Κούμα επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε και η Ιερά Σύνοδος το 1819. Η Εκκλησία καταδικάζει τις επιστήμες, διότι αποσπούσαν τους υπόδουλους έλληνες από τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, όπως η νηστεία! Οι διδάσκαλοι που δίδασκαν θετικές επιστήμες θεωρούνταν από τους ιεράρχες «διεφθαρμένα ανδράρια». Ο Μητρόπολης ...;


[ακούγονται στο σημείο αυτό οι πρώτες αντιδράσεις]


[απαντάει η Προμηθέα κάτι στα αγγλικά που δεν γίνεται κατανοητό]


[Χειροκροτήματα]


[και άλλες φωνές]


[Ο.Κ. final ...; απαντά η Προμηθέα]


[Έντονες φωνές (Αίσχος)]


[Αλλά η Προμηθέα υψώνοντας την φωνή της συνεχίζει ...;]


Μετά την απελευθέρωση του πρώτου τμήματος της Ελλάδος, ο Οικουμενικός Θρόνος συνεχίζει τις φιλότιμες προσπάθειες του δια της εκκλησίας επαναφοράν εις υποταγήν των πληθυσμών της κάτω, μόνης ελευθέρας Ελλάδος. Ο Πατριάρχης ...;


[Η ομιλία της προμηθέας διακόπτετε από τον κύριο Σταματάτο, στα αριστερά της που της λέει: Τελείωνε πολλά Μαθηματικά ...;αλλά όσα λέει ...;]


[Στο τέλος διαφωνεί ο ...; απαντά η Προμηθέα]


[συνεχίζει ο κύριος Σταματάκος που διέκοψε ...;(δεν γίνονται κατανοητά μερικά από αυτά που λεέι) λέει κάτι για το 1935 και συνεχίζει ...; ξέρεις μωρό μου ότι ήρθες για να μιλήσεις για τους τρεις Ιεράρχες; Την ανακαλούμε να καθίσει κάτω διότι δεν ξέρει τι λέει. Να μην υποτιμάτε όλους τους ανθρώπους, να μην υποτιμάτε τους παπάδες μας (ακούγονται κάποια χειροκροτήματα) την ορθοδοξία, τον Ελληνισμό (και άλλα χειροκροτήματα ανακατεμένα με φωνές) ...;]


[ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ...; απαντά δυνατά η Προμηθέα. ( ...;και άλλες φωνές ...; Αίσχος)]


[από ποιον τις έχουμε; Ρωτάει ο κύριος Σταματάκος, και συνεχίζοντας (μερικά από αυτά που λέει δεν γίνονται κατανοητά στον ήχο) λέει κάτι για την εκκλησία μας, από πού; ρωτάει ...; αν οι καλόγεροι ...; της Κωνσταντινουπόλεως ...; δεν έκαναν την αντιγραφή, που θα ξέραμε ποιος ήταν ο Πλάτωνας και ποιος ο Αριστοτέλης; Τι πράγματα είναι αυτά; ...;(τελείωσε λένε άλλοι)]


[ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ απαντά η Προμηθέα]


[Φωνές: αίσχος, παρακαλώ να σταματήσει, να φύγει, τελείωσε ...;ντροπή, ενώ ταυτόχρονα η Προμηθέα, μαζεύει τις σημειώσεις της και αποχωρεί από το βήμα]


[Χειροκρότημα πολλών, για την αποχωρούσα Προμηθέα ενώ άλλοι φωνάζουν ντροπή, δράμα, αίσχος ...;]


[και άλλες φωνές]


[στο βήμα ανεβαίνει κάποιος άλλος κύριος ο οποίος λέει: Αγαπητοί φίλοι, ζούμε σε μία χώρα που ...; ]


[Τον διακόπτει όμως και αυτόν κάποιος άλλος ο οποίος επιμένει: Ντροπή να φέρεται εδώ ένα παιδί που δεν ξέρει τι λέει (φωνές) ...; την ορθοδοξία ...; το πατριαρχείο ...; να βρίσει την θρησκεία μας, αίσχος, αίσχος, ]


[Ο πρώτος κύριος που είχε ανέβει στο βήμα αποχωρεί και την θέση του παίρνει ο άλλος κύριος εξ'; αριστερών που διαμαρτύρονταν ο οποίος και λέει:


Σεβασμιότατε, εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη, για την έκβαση αυτής της ομιλίας δεν ήξερα το κείμενο ή ...; μισό λεπτό, μισό λεπτό ...; και δεν χρειάζεται παρετέρο συστάσεις ούτε παρατηρήσεις, όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ήταν μια κοπέλα που με την δική της άποψη, με τον δικό της τρόπο σκέψεως αποφάσισε, να παρουσιάσει τα θέματα, όπως εκείνη τα βλέπει. Δεν έχει σημασία ακούστε σας παρακαλώ. Είπαμε, είπαμε ότι τα είπε αυτή με τον δικό της τρόπο. Εγώ δεν ήξερα ότι όντως αυτή θα ήταν η ομιλία της, κύριοι σας παρακαλώ (ακούγονται ακόμα φωνές) σας παρακαλώ. Λοιπόν δεν προσπάθησε κανείς, δεν πιστεύω να διδάξει την ελληνική ιστορία, δεν χρειάζονται περετέρω συζητήσεις ...; Συγνώμη ζητήθηκε Σεβασμιότατε και τελείωσε το θέμα. Ήταν εντελώς ...;


Σηκώνετε κάποιος από κάτω. που πλησιάζει το βήμα μιλώντας ...;για να του απαντήσει ο ομιλητής: δεν χρειάζεται, συνάδελφε δεν έχει καμία σχέση η προσωπικότητα ...; ο άλλος λέει ...;το πατριαρχείο και τους ιεράρχες και τους μητροπολίτες και τον κλήρο και τον ορθόδοξο ελληνικό λαό ...; έχετε δίκιο απαντά ο ομιλητής ...;και ήτανε μια άτυχη εξέλιξη πραγμάτων ...; ας το αφήσουμε λοιπόν και ας συνεχίζουμε το πρόγραμμα ...;Κύριε ...;]


[Σηκώνετε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνει τον λόγο και λέει:


Επαινούμε ιδιαιτέρως την ελληνομάθεια της κοπέλας αυτής, η οποία μας ομίλησε. Σε κάθε ομιλητή πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ( ...;παρατεταμένα χειροκροτήματα ...;) Ούτε ο κύριος Σταματάκος ούτε κανείς άλλος είχε το δικαίωμα να διακόψει οποιοδήποτε ομιλητή. (χειροκροτήματα) . Εγώ θα έκανα, εγώ θα έκανα ...; δεν έχετε το δικαίωμα κύριε Σταματάκο, δεν είστε εσείς εδώ, ο μόνος ορθόδοξος και ο Έλληνας, είναι πολλοί άλλοι. (χειροκροτήματα) Λοιπόν ...; μη εκμεταλλεύεστε ούτε τον ελληνισμό ούτε την ορθοδοξία για να κατηγορείτε ή να κόπτετε κάποιον που ομιλεί ...; κατά την γνώμη του.


Δεν συνεχίζω τώρα, απλώς ήθελα να πω στην κοπέλα, την οποία ξέρω και εγνώρισα, είναι αξιέπαινη δια τον νου τον οποίο έχει, τις σπουδές που κάνει, την διάλεξη που έδωσε, (έμαθα), θα ήθελα να της κάνω μία υπόδειξη, έχει μιλήσει ή μάλλον μίλησε, από εσφαλμένες πηγές. Αυτές οι εσφαλμένες πηγές, Πυθία που εχρησιμοποίησες, ήσαν πάντοτε γνωστές μεν, αλλά ήσαν πάντοτε εχθρικές προς την εκκλησία. Τα έγραψαν οι άθεοι και οι κακοί ιστορικοί, διότι η αλήθεια έχει λάμψει, δια μέσου των αιώνων, ποιοι ήσαν οι Σκύθες και οι αρχαίοι Έλληνες, και ούτε ο Ιουστινιανός, ούτε πατριάρχης υπέγραψαν για να καταδικάσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους.


Ένα έγινε, επειδή ακριβώς επικράτησε ο χριστιανισμός, η δε αρχαία Ελλάδα επίστευε στους Ολυμπίους θεούς, απλώς μπορεί μέσα στην βράση των ανθρώπων, να έκοψαν ή να κατέστρεψαν ορισμένα αγάλματα ή ναούς, αλλά η όλη ιστορία, ειδικά δε η τελευταία τουρκοκρατία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος εγένετο κάτω από την σημαία την Ελληνική, κάτω από το λάβαρο το χριστιανικό, με τον αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και θυσιάστηκαν και μοναχοί και ιερείς και αρχιερείς και ο Γρηγόριος ο Ε΄ που κρεμάστηκε και όλοι αυτοί εβοήθησαν να ελευθερωθεί η Ελλάδα και διατήρησαν τα γράμματα μέσα στο κρυφό σχολείο το οποίο δεν αναφέρατε και γι'; αυτό σας παρακαλώ, επειδή είστε νέα να κάνετε ορισμένη έρευνα, να βρείτε και άλλες πηγές, να ρωτήσετε και άλλους να πληροφορηθείτε, ούτως ώστε να δείτε ποια είναι η αλήθεια των ιστορικών πραγμάτων.


Από την διάλεξή σας βλέπω ότι έχετε μονομερείς πηγές, διότι αυτές γνωρίζετε, αυτές είδατε, ή ότι είχατε μεγάλο θαυμασμό στον αρχαίο κόσμο, και νομίσατε ότι ο χριστιανισμός, ήταν ενάντια στον αρχαϊκό κόσμο, δεν ήτο καθόλου, απλώς εκήρυξε την αλήθεια του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του εξ'; αποκαλύψεως Θεού, οπότε οι Ολύμπιοι Θεοί σαν παραμύθι που ήσαν, εξαφανήσθησαν και εμείς πιστεύουμε, πιστεύουμε και λατρεύουμε τον ένα και μόνο αληθινό Θεό.


Τα άλλα είναι ιστορικά γεγονότα που ο καθένας τα γράφει όπως νομίζει, όπως θέλει, αλλά κρύβονται πολλές αλήθειες ή λέγονται πολλά ψέματα και ανιστόρητα γεγονότα. Εάν ο Πατριάρχης με τον Σουλτάνο έκαναν μία συμμαχία διότι ο σουλτάνος έδωσε ορισμένα προνόμια στον Πατριάρχη τότε, ήταν ανάγκη να κάνει αυτό, διότι ήσαν τετρακόσια χρόνια δούλοι και έπρεπε να, όχι να παίρνουν οδηγίες αλλά να προφυλάσσονται από κάθε συμβουλή ή από κάθε κίνδυνο που θα έφερνε σφαγές και οτιδήποτε άλλο διωγμό των Ελλήνων, χριστιανών πλέον, διότι δεν υπήρχαν πλέον οι αρχάριοι Έλληνες.


Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ σε συγχαίρουμε για τις προόδους σου, ευχόμεθα να γίνεις μεγάλη επιστήμων, να βοηθήσεις την επιστήμη, αλλά σε αυτά τα θέματα, τα ελληνικά, τα χριστιανικά, τα αρχαϊκά, πρέπει να βρεις τις σωστές πηγές, να τις μελετήσεις και συν το χρόνο να κάνεις και εσύ τις δικές σου σκέψεις και να μην αναφέρεσαι σε εν πολλής εχθρούς του χριστιανισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ (Χειροκρότημα)]
*** [ΤΕΛΟΣ] ***
Έγραψαν ή έχουν γράψει ...;






22/05/2005 εφημερίδα: Το ΒΗΜΑ, Σελ.: A40

* Ονομάζεται Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία. Στα 14 χρόνια της αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Μοντάνα στις ΗΠΑ - και έπεται συνέχεια

H Ελληνίδα παιδί - θαύμα

Τεσσάρων χρόνων ήταν χωρίς σπίτι. Στα έξι της μπήκε στο πανεπιστήμιο. Σήμερα ονειρεύεται να αποκτήσει πτυχία στη Βιοχημεία, στην επιστήμη των υπολογιστών, στη Στατιστική, στη Φυσική, στη Χημεία και τη ρομποτική νανοτεχνολογία

A. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Την προηγούμενη Τετάρτη 18 Μαΐου έφθασε στο «Βήμα» ένα e-mail. Από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποθέσαμε ότι ο αποστολέας βρισκόταν στο εξωτερικό. Το μήνυμα υπέγραφε μια κοπέλα με το παράξενο όνομα... Προμηθέα Πυθία. Οπως έγραφε,«αποφοίτησα πέρυσι σε ηλικία 13 ετών και έχω πτυχίο (bachelor) στην Επιστήμη των Μαθηματικών». Στο e-mail σημείωνε ότι διαβάζει την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» και ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Και αμέσως σήμανε ένας μικρός συναγερμός. Ποια ήταν αυτή η κοπέλα που φαινόταν να ξέρει ελληνικά; Πού ακριβώς βρίσκόταν και με ποιον τρόπο μπορούσαμε να εντοπίσουμε αυτό το παιδί-θαύμα;


H αναζήτησή μας είχε αίσιο αποτέλεσμα, χάρη και στη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας. Εντοπίσαμε τη νεαρή Προμηθέα στο Λίβινγκστον της Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου μένει μαζί με την ελληνικής καταγωγής μητέρα της, Γεωργία Σμιθ, 51 ετών. Μετά το τέλος των σπουδών της Προμηθέας στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Μοντάνα τον Δεκέμβριο του 2004, μάνα και κόρη μετακόμισαν στο καινούργιο τους σπίτι. Από τότε, η Προμηθέα μαθαίνει κάθε είδους χειρωνακτικές εργασίες, όπως αυτές του ξυλουργού και του ηλεκτρολόγου, διαβάζοντας βιβλία για αρχαρίους ώστε το σπίτι να είναι κατοικήσιμο. Τι καλύτερη απόδειξη για την έμφυτη ικανότητά της να ρουφά τη γνώση;


* Υψηλές φιλοδοξίες


H πρώτη ερώτηση προς την Προμηθέα ήταν πώς αποφάσισε να αλλάξει το πραγματικό της όνομα που ήταν Τζάσμιν Λι Λυσιστράτη. «Το πλήρες όνομά μου είναι πλέον Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία» λέει στο «Βήμα». H αλλαγή έγινε επειδή η 14χρονη κοπέλα ήθελε ένα όνομα που να αντανακλά καλύτερα την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες της. Γι' αυτό και διάλεξε τα ονόματα θεοτήτων της ελληνικής μυθολογίας στην οποία έχει ήδη εντρυφήσει.


«Σε συνδυασμό με ορισμένα παράξενα γεγονότα που συνέβησαν στη μητέρα μου αλλά και σε εμένα, συνειδητοποίησα ότι έχω έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσω ένα πεπρωμένο, για να βοηθήσω την ανθρωπότητα» σημειώνει με πομπώδες, οφείλει να παραδεχθεί κανείς, ύφος. Στην πίστη αυτή οφείλεται κυρίως η επιλογή των ονομάτων Προμηθέα και Πυθία, τα οποία συμβολίζουν την αγάπη της για τη γνώση αλλά και «έναν οιωνό ότι πρέπει να κάνω κάτι σημαντικό»όπως μας εξηγεί.


H Προμηθέα είναι χαρισματική και το γνωρίζει. Από πού πήρε όμως το ταλέντο της; «Πρέπει να προέρχεται από τη μητέρα μου. Και να σας πω γιατί.Οταν ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μητέρα μου παντρεύτηκε αρχικά έναν λευκό Αμερικανό. Από αυτόν τον γάμο γεννήθηκε οετεροθαλής αδελφός μου,ο Απόλλωνας» μας διηγείται. «Ηταν πραγματική ιδιοφυΐα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Δυστυχώς όμως εμφάνισε επιπλοκές εξαιτίας του παιδικού εμβολιασμού και σήμερα είναι βιολογικά και διανοητικά ανίκανος.Είχα και εγώ τέτοιες επιπλοκές και παρ' ολίγον να πεθάνω. Καθώς όμως εγώ και ο ετεροθαλής αδελφός μου είχαμε την ίδια μητέρα, το χάρισμα στο οποίο αναφέρεστε πρέπει ναπροέρχεται από τα γονίδιά της» καταλήγει.


Για ορισμένους μήνες, όταν ήταν τεσσάρων ετών, η Προμηθέα ήταν άστεγη και έμενε μαζί με την οικογένειά της σε ένα αυτοκίνητο στο Σαν Φρανσίσκο. Προτού μπει στο πανεπιστήμιο, σε ηλικία πέντε ετών, παρακολουθούσε μέσω Internet σεμινάρια μαθηματικών συμμετέχοντας στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Χαρισματικά Παιδιά» του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Μάλιστα, όταν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS είχε μεταδώσει τότε ένα ρεπορτάζ για τα χαρισματικά παιδιά, η Προμηθέα ήταν ένα από αυτά. Το σχολείο, από το οποίο όλοι μας περάσαμε, έμοιαζε γι' αυτό το κορίτσι ένα περιττό βήμα.


Οταν τελικά εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Μοντάνα, έναν χρόνο αργότερα, η Προμηθέα έπεσε αμέσως «στα βαθιά». «Τα κορίτσια απλώς με αγνοούσαν. Τα αγόρια μού έλεγαν να πάω σπίτι και να παίξω με τις κούκλες μου. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι κούκλες. Αλλοτε πάλι με έσπρωχναν στον τοίχο της τάξης χωρίς, δόξα τω Θεώ, να με στείλουν στο νοσοκομείο.Εμαθα όμως να τους αγνοώ» τονίζει.


Υστερα από δύο χρόνια, σε ηλικία οκτώ ετών πλέον, μπόρεσε να επιλέξει τι θα σπουδάσει. Διάλεξε τα Μαθηματικά και τη Χημεία. Το πτυχίο των Μαθηματικών είναι πια δικό της. Ωστόσο, τα όνειρά της να ολοκληρώσει και το δεύτερο έχουν προς το παρόν παγώσει λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτό δεν την πτοεί πάντως. «Ο στόχος μου», λέει με περίσσια αυτοπεποίθηση, «είναι να πάρω πτυχίο στη Βιοχημεία, στην επιστήμη των υπολογιστών, στη Στατιστική, στη Φυσική και στη Χημεία».


Οσοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένα παιδί μόλις έξι ετών να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου, αρκεί να ακούσουν όσα μας είπε, επιβεβαιώνοντας την ιστορία της Προμηθέας, ηΤζόντιΝτε Λέι, βοηθός διευθυντού στο Τμήμα Πανεπιστημιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Μοντάνας. «Φυσικά και θυμάμαι το όνομά της» μας απάντησε, όταν τη ρωτήσαμε για την Προμηθέα. «Είναι η νεαρότερη απόφοιτος του ιδρύματος. Ακούγεται περίεργο ότι μπήκε στο πανεπιστήμιο τόσο μικρή, αλλά είναι αλήθεια. Για δύο χρόνια έκανε μόνο γενικά μαθήματα. H μητέρα της ήταν παρούσα σε όλες τις παραδόσεις,καθώς αυτή είναι η πολιτική μας. Τυπικά τελείωσε σε ηλικία 13 ετών και αποφοίτησε επισήμως όταν ήταν 14» σημείωσε.


Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος ο οποίος σε ηλικία μόλις 13 ετών είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών; H Προμηθέα νιώθει περήφανη, αλλά πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό λιθαράκι στον... ουρανοξύστη της γνώσης που θέλει να κτίσει. Τι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη; «H ρομποτική νανοτεχνολογία» απαντά χωρίς δισταγμό.«Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση της Γης, τα πυρηνικά απόβλητα αλλά και να θεραπευθούν ασθένειες όπως ο καρκίνος, το AIDS και ο διαβήτης» διευκρινίζει στο «Βήμα» η 14χρονη Προμηθέα.


* Συστηματικό διάβασμα


Τι είναι όμως αυτό που τη μαγεύει όταν διαβάζει; «Το απλό διάβασμα μοιάζει με παιχνίδι και συχνά το βρίσκω πολύ βαρετό. έχει όμως πλάκα όταν κάθομαι και διαβάζω "πίσω από τις γραμμές". Με άλλα λόγια, όταν παίρνω στοίβες βιβλίων και μελετώ ένα θέμα μέχρι εξαντλήσεως. Οταν έχω συγκεντρώσει ικανοποιητικό υλικό δρέπω τους καρπούς των κόπων μου, ενώ ξαναγράφω όσα διάβασα σε πληρέστερη και συνεκτικότερη μορφή. Πολλές φορές», μας αποκαλύπτει, «πηγαίνω στο κρεβάτι στις 3 τα ξημερώματα ή και αργότερα.Αλλες φορές πάλι δεν κοιμάμαι καθόλου».


Και τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο της; «Μου αρέσει να ακούω Μαρκόπουλο,να ζωγραφίζω και να παίζω πιάνο, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια οι γείτονες διαμαρτύρονταν γιατί τους ενοχλούσε ο θόρυβος. Αφήνουν όμως τα παιδιά τους να παίζουν όλη τη μέρα με το αναθεματισμένο Nintendo»παραπονιέται. «Μου αρέσει επίσης να κλωτσάω μια μπάλα με το πρόσωπο του προέδρου Μπους κολλημένο πάνω της. Είμαι κατά του πολέμου και δεν μου αρέσουν όσοι σκοτώνουν ανθρώπους» καταλήγει η χαρισματική Προμηθέα.

«Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα»



H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι... οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό. H ίδια έχει έρθει στην Ελλάδα διότι, όπως εξηγεί, «αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω... για να μάθω την αλήθεια». Οταν ρωτήθηκε δε πώς είναι η ζωή στη Μοντάνα η απάντησή της δεν άφησε καμία αμφιβολία για το αν της αρέσει η χώρα μας: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα.Ελλάς, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει»τονίζει.

Στο πλευρό της πάντα η μητέρα της

 


H Προμηθέα αγαπάει υπερβολικά τη μητέρα της. Και αυτό γιατί έκανε τα πάντα για να τη μεγαλώσει και να τη βοηθήσει να σπουδάσει. «H μαμά μου γεννήθηκε στη Λιβαδειά» λέει η 14χρονη κοπέλα ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας της μητέρας της. «Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος ήταν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία». Για ένα διάστημα, η μητέρα της έμεινε σε ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Τότε τελείωσε την πρώτη τάξη του Λυκείου. «Επόμενος σταθμός της», προσθέτει η Προμηθέα, «ήταν η Αμερική». Εκεί παντρεύθηκε τον σύζυγό της. Ωστόσο η νεαρή Προμηθέα είναι καρπός της σχέσης της μητέρας της με έναν άλλο άνδρα, ο οποίος ήταν Ελληνας και τον αγαπούσε πάρα πολύ. Αυτή η σχέση δεν κατέληξε σε γάμο, καθώς ο φυσικός πατέρας της Προμηθέας επρόκειτο να παντρευθεί μια άλλη γυναίκα με συνοικέσιο. H αγάπη της Γεωργίας Σμιθ προς την Προμηθέα είναι τόσο μεγάλη που εγκατέλειψε τη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, για να εργαστεί ως ταχυδρόμος, ακόμη και ως θυρωρός, για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό της κόρης της. H κυρία Σμιθ έπρεπε επίσης να παρευρίσκεται καθημερινά στο πανεπιστήμιο, καθώς η πολιτική του υπαγόρευε την παρουσία της εκεί μαζί με την Προμηθέα λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Εκτός από τον Απόλλωνα, η Προμηθέα έχει και μια ετεροθαλή αδελφή, τη Βανέσα, η οποία σήμερα είναι παντρεμένη.

Το ΒΗΜΑ, 22/05/2005 , Σελ.: A40
Κωδικός άρθρου: B14469A401
ID: 270181




28/02/2007 εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΜΙΑ 15ΧΡΟΝΗ τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο

«Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός»



«Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες»


Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ

Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.
 Αναυδοι παρακολουθούν τη 15χρονη Προμηθέα ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος




Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια ηΠρομηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα.


Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης.


«Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή.


Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί.


Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.


Όσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!».


Και με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και επικράτησε και πάλι η επί γης ειρήνη. Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε στο http://www.helenair.com/articles/2005/05/01/sunday/c01050105_03.txt .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2007
Copyright© 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.




Περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ


Ήταν 28 Ιανουαρίου 2007, όταν η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Ιλλινόις διωργάνωσε στο Σικάγο την ετήσια «Εορτή των Γραμμάτων» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών. Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν μία δεκαπεντάχρονη Ελληνίδα, η Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ένα χαρισματικό παιδί, που σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών απέκτησε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο στις Μαθηματικές Επιστήμες. Το θέμα της ομιλίας της: «Η Ελληνική Παιδεία». Οι ελληνορθόδοξοι παρουσιαστές της εκδήλωσης, μη γνωρίζοντες εκ των προτέρων τι θα έλεγε, εκθείασαν στην αρχή τα προσόντα της, τα επιτεύγματά της και την αγάπη της για τις Επιστήμες και την Ελλάδα. Στην ομιλία της όμως η Προμηθέα δεν ανέφερε τα συνηθισμένα ελληνοχριστιανικά φληναφήματα, που περίμεναν, όπως κάθε χρόνο, να ακούσουν, άρθρωσε με θάρρος καθαρό λόγο περιγράφοντας τον βίαιο τρόπο, με τον οποίο κατίσχυσε ο Χριστιανισμός στην πατρίδα μας και τις καταστροφές που επέφερε σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού Πολιτισμού, ειδικά στις Επιστήμες και την Παιδεία, αντλώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που στήριξε την ομιλία της αποκλειστικά στις αντίστοιχες έρευνες του «Δαυλού», τις οποίες είχε προμηθευθεί, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα και ήλθε στα Γραφεία μας δύο φορές, λίγες μέρες προτού επιστρέψει στην Αμερική εν όψει της ομιλίας της. Γεμάτοι έκπληξη και «ιερή» αγανάκτηση ωρισμένοι εκ των παρευρισκομένων -προσκείμενοι στην Εκκλησία- άρχισαν να την υβρίζουν, αυτοί οι ίδιοι που προηγουμένως της έπλεκαν το εγκώμιο και τελικά -«δημοκρατικά» και χριστιανικά- την ανάγκασαν να σταματήσει, χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία της.


Η Προμηθέα-Ολυμπία-Πυθία είναι β΄ γενιάς Ελληνοαμερικανίδα γεννήθηκε και ζει στην Αμερική. Σε ηλικία 6 ετών είχε ολοκληρώσει την ύλη του Δημοτικού και του Γυμνασίου με τη διδασκαλία της μητέρας της κ. Γεωργίας Σμιθ, η οποία, σημειωτέον, είναι από πολλών ετών συνδρομήτρια του «Δαυλού» κι ένθερμη φίλη της διαφωτιστικής μας προσπάθειας. Κατόπιν γράφτηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα για προικισμένα παιδιά στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ κι από εκεί -παρά τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς της- συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία. Σε ηλικία 14 ετών απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα κι έχει ήδη γίνει δεκτή στο Πανεπιστήμιο Μ.Ι.Τ., όπου συνεχίζει τις σπουδές της στα Ανώτερα Μαθηματικά, στην Αστροφυσική, στην Κβαντομηχανική, στην Τεχνική Νοημοσύνη, στη Χημεία και τις Φυσικές Επιστήμες.


Στην εν λόγω υπ'; όψη εκδήλωση η Προμηθέα μίλησε σε άπταιστη Ελληνική σε ένα ακροατήριο 500 περίπου ατόμων, αποτελούμενο από επιφανείς Ελληνοαμερικανούς. Στο βήμα πλαισιωνόταν δεξιά κι αριστερά από δύο μητροπολίτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος και ο άλλος ο αρχιεπίσκοπος Β. και Ν. Αμερικής Δημήτριος.


Στην ομιλία της αναφέρθηκε αρχικά στη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού και στα προπαγανδιζόμενα ψεύδη περί της δήθεν Ινδοευρωπαϊκής Γλώσσας και της δήθεν φοινικικής προέλευσης του Ελληνικού Αλφαβήτου. Στη συνέχεια μίλησε για το διωγμό του Ελληνικού Πολιτισμού από την πολιτικοθρησκευτική βυζαντινή εξουσία κάνοντας λόγο για τη Σκυθόπολη (βλ. «Δ», τ. 258) και για τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων, που εξαπέλυσαν αυτοκράτορες, όπως ο Θεοδόσιος κι ο Ιουστινιανός (Βλ. «Δ», τόμοι 1991, 1992, 1993, 1994 και 1995). Φθάνοντας στην Τουρκοκρατία επεσήμανε τις επιδιώξεις του Πατριαρχείου να κρατήσει αμόρφωτους τους Έλληνες, καθώς και τον προδοτικό κι ανθελληνικό ρόλο, που το Φανάρι έπαιξε κατά την εθνική μας Επανάσταση.


Στο σημείο αυτό ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει: «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ωρισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της" ο αρχιεπίσκοπος παρακολουθούσε ατάραχος την όλη οχλαγωγία. Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια, εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.


Όλη η εκδήλωση με την ομιλία της Προμηθέας υπάρχει στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του τοπικού ραδιοφώνου, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, με μία εκτενέστατη εισαγωγή σταυροφορούσας παρουσιάστριας, που προσπαθεί να προϊδεάσει τους τηλεθεατές για το «ασεβές» περιεχόμενο της ομιλίας.





Αυτό που δεν έχει καταγραφή στο βίντεο είναι οι δεκάδες Ελλήνων, που, προτού τελειώσει ακόμη η εκδήλωση, πλησίασαν την δεκαπεντάχρονη, την αγκάλιασαν και την συνεχάρησαν για το περιεχόμενο της ομιλίας της και για το θάρρος της.


Μερικά από τα σχόλια:
" «Συγχαρητήρια! Σε ευχαριστούμε, που μας μίλησες.»
" «Θαυμάζω το κουράγιο σου.»
" «Κρίμα που σε σταμάτησαν. Θα ήθελα να ακούσω όλη την ομιλία σου.»
" «Γνώριζα ωρισμένα από αυτά που είπες, αλλά ουδείς είχε τολμήσει να τα πει δυνατά.»
" «Αλήθεια είναι αυτά που είπες, όλοι όμως φοβούνται να μιλήσουν.»
" «Αυτά που είπες θα έχουν συνέπειες στην ακαδημαϊκή σου καρριέρα. Θα βρεις εμπόδιο μπροστά σου την Εκκλησία και το Σ.Α.Ε.»


* * *


Φεύγοντας από την αίθουσα κι ενώ ήταν πλαισιωμένη από μια ομάδα ομογενών, που συζητούσαν το γεγονός, ένας Έλληνας πλησίασε την Προμηθέα κι απευθυνόμενος προς την μητέρα της της είπε:


- «Αισθάνομαι, πως αυτό το γεγονός πρέπει να τάραξε την Προμηθέα.»
-
- «Καθόλου δεν την τάραξε. Κοιτάξτε την», απάντησε η μητέρα της. «Μόνο τα λιμνάζοντα βρώμικα νερά ταράχτηκαν!»
Γιάννης Λάζαρης
ΠΡΟΜΗΘΕΑ: ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑ
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ
Επιστολή της προς τον εκδότη του «Δ»
[Την επομένη της ομιλίας της η Προμηθέα απέστειλε προς τον εκδότη του «Δ» επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωσή μας σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα. Ο φανατισμός και το μίσος του Χριστιανισμού ξανάζησε στην πιο σκοταδιστική και απάνθρωπη μορφή του, που θυμίζει εποχές ζόφου και μεσαιωνικού σκότους.
Κατόπιν των ανωτέρω οι λόγοι της μη δημοσίευσης της επιστολής της Προμηθέας προς τον «Δ» έπαυσαν να υπάρχουν. Την δημοσιεύομε λοιπόν εδώ, για να έχει ο αναγνώστης «από πρώτο χέρι» την αληθινή εικόνα των άθλιων συμβάντων της 28ης Ιανουαρίου στο Σικάγο, όπως τα βίωσε και τα περιγράφει η μεγαλοφυής αλλά και ηρωική αυτή νεαρή Ελληνίδα.]
Αγαπητέ κ. Λάμπρου,
Είμαι η Προμηθέα, που σας συνάντησα μαζί με τη μητέρα μου στο γραφείο σας δύο φορές μεταξύ 6ης και 8ης Ιανουαρίου. Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθ'; ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Μου ζητήσατε να σας αφηγηθώ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου μετά την ομιλία. Ήταν λοιπόν Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περί τις 2.30 το απόγευμα, όταν βρέθηκα εμπρός σε 500 άτομα μέσα σε εκκλησία, προκειμένου να ομιλήσω για την Ελληνική Παιδεία. Αριστερά και δεξιά μου κάθονταν ιερείς, ο ένας εξ αυτών ήταν ο μητροπολίτης Ιάκωβος. Σε επόμενη επιστολή μου θα σας δώσω τα ονόματα των τιμώμενων προσκεκλημένων, που κάθονταν μαζί μας στο βήμα.
Η ομιλία άρχισε με τη ορογένεση της Πελαγονίας και τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού. (Σημ. «Δ»: Βλ. Η.Λ. Τσατσόμοιρου, «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας», εκδ. «Δαυλός» 1991) Έδωσα έμφαση στην αυθεντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας κι έκανα λόγο για το ψεύδος του Φοινικικού Αλφαβήτου και το ψεύδος της Ινδοευρωπαϊκής Γλώσσας. Κατόπιν μίλησα για την πτώση του Ελληνικού Πολιτισμού. Εστίασα στα γεγονότα της Σκυθόπολης, στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο και στην αφήγηση του Προκόπιου για τις διώξεις των Ελλήνων κατά την περίοδο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Υποστήριξα, ότι ποτέ δεν υπήρξε ελληνορωμαϊκό κράτος ούτε ελληνοχριστιανισμός και ότι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν οι διώκτες του οτιδήποτε που σχετιζόταν με τον Ελληνισμό, όλα προς χάρη της ορθόδοξης πίστης.
Συνέχισα μιλώντας για την προδοσία του ';21 και για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να κρατήσει τους Έλληνες αμόρφωτους και σκλαβωμένους στους Τούρκους. Εκείνη τη στιγμή έλαβα ένα χειρόγραφο σημείωμα από το βήμα, να σταματήσω αμέσως την ομιλία και να κατεβώ κάτω. Σε αυτό το σημείο κάποιος ονόματι Σταματάκος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την βιντεοσκόπηση, νομίζω ότι σταμάτησε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε να φωνάζει, ότι θα έπρεπε να σταματήσω να μιλώ εναντίον της Εκκλησίας. Τα λόγια που άκουσα ήταν: «Έξω, έξω βρωμοθήλυκο». Τέσσερις-πέντε άνθρωποι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη με βάρβαρο ζήλο συμπεριφορά του. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας άλλοι φώναζαν στον Σταματάκο να σωπάσει και να με αφήσει να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Κάθησα για λίγο στο βήμα κοιτώντας τον Σταματάκο. Είχα ερεθιστεί, γιατί δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την ομιλία μου και διασκέδασα για την βλακώδη συμπεριφορά του Σταματάκου. Του είπα ήρεμα, ότι αυτά που έλεγα αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια και αργότερα κατέβηκα ήρεμα από το βήμα, όπου με περίμενε η μητέρα μου.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο μητροπολίτης Ιάκωβος κι επέπληξε τον Σταματάκο για την αγένειά του. Είπε, πως είχα το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, αλλά θα έπρεπε να διαβάζω πιο αξιόπιστες πηγές. Με άλλα λόγια θεώρησε μη έγκυρα αυτά που έλεγε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος, ο Προκόπιος, ο Ροΐδης και ο «Γέρος του Μωριά» - Κολοκοτρώνης. Ωστόσο παραδέχθηκε δημόσια μερικούς από τους διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες, όπως την καταστροφή μερικών ναών στην Ελλάδα και μερικών έργων τέχνης, που πραγματικά συνέβησαν από τους χριστιανούς, αλλά μόνο σαν σποραδικά φαινόμενα, που δεν εξέφραζαν την πλειοψηφία των χριστιανών.
Ισχυρίστηκε, πως η Εκκλησία ήταν εκείνη που πέτυχε την εθνική μας Ανεξαρτησία. Μίλησε για τον Π.Π. Γερμανό, για τα «κρυφά σχολειά», που ήταν ζωτικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού. Επίσης ανέφερε, ότι τα έργα του Πλάτωνα υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας, γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με κόπο διατήρησε τα έργα των Ελλήνων. Επίσης ανέφερε κάτι για τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε , που κρεμάστηκε; Παρακαλώ, διευκρινίστε. Ίσως ο «Δαυλός» έχει ήδη καλύψει αυτό το θέμα. Αυτό είναι καινούργιο για μένα. [Σημ. «Δ»: Βλ. τεύχος Μαρτίου 2007, όπως και το πρόσφατο βιβλίο μας «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας».)
Αν μου είχε επιτραπεί να ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είχα καλύψει όλες αυτές τις δηλώσεις που έκανε και θα είχα προσφέρει μία άλλη γνώμη, που θα αποδείκνυε τα αντίθετα. Ήδη πριν ολοκληρώσει τον λόγο του ο μητροπολίτης, άνθρωποι έρχονταν από παντού στην αίθουσα, για να με συγχαρούν. Εξήντα η περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να με ευχαριστήσουν, ενώ αρκετοί άφησαν τις κάρτες τους η ζήτησαν να πάρουν το λόγο μου ολόκληρο η εξέφρασαν την επιθυμία να μου προσφέρουν τη βοήθειά τους, που ίσως χρειαζόμουνα, αντιλαμβανόμενοι ότι το περιεχόμενο τις ομιλίας μου μπορεί να δημιουργούσε αντιδράσεις από την Εκκλησία και από τα ηγετικά στελέχη του Σ.Α.Ε., οι οποίες θα είχαν επίπτωση στην ακαδημαϊκή μου πρόοδο, για την οποία πρωτύτερα το Σ.Α.Ε. είχε αναφέρει ότι θα ήταν χορηγός.
Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια και μερικά άλλα παρόμοια δίνουν το νόημα των θετικών αντιδράσεων. Κανείς δεν ήρθε να με επιπλήξει. Όλη την ώρα ήμουν με παρέα αξιοσέβαστων αντρών και γυναικών, οι οποίοι είχαν πλήρη κατανόηση, έδειξαν προστατευτικότητα και με υποστήριξαν. Ο κ. Τομαράς ήταν σε αυτή την ομάδα. Εκτιμώ, ότι η προσβλητική γλώσσα και ο τρόπος του κ. Σταματάκου εξέθεσαν τον κ. Τομαρά, δεδομένου ότι ο κ. Σταματάκος φώναζε δημόσια στον κ. Τομαρά, ότι ήταν υπεύθυνος να εξετάση εκ των προτέρων το λόγο που επρόκειτο να εκφωνήσω, αλλά μη κάνοντας αυτό εκτέθηκε η πίστη. Ο κ. Τομαράς αναφέρθηκε στα λόγια του Σταματάκου όπως «κατάρα» εναντίον του τιμώμενου προσώπου του.
Αντιλήφθηκα, ότι, χωρίς να το θέλω, είχα προκαλέσει μεγάλο πόνο στον οικοδεσπότη, που με είχε προσκαλέσει να μιλήσω για τους Έλληνες και αισθάνθηκα άσχημα και για τους δύο μας. Στο τέλος της ημέρας ο κ. Τομαράς ευγενικά μας ευχήθηκε καληνύχτα και μου είπε να μην επιτρέψω στην αγένεια του Σταματάκου η στα συμβάντα αυτής της ημέρας να με επηρεάσουν. Θα ήθελα να πω κάτι που θα τον καθησύχαζε. Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο βαθιά.
Ο μητροπολίτης Ιάκωβος μου έγραψε μία κάρτα ευχαριστώντας με προσωπικά για την «υπέροχη ομιλία» που έδωσα και λέγοντάς μου, ότι ήταν ενήμερος των προβλημάτων που έχει η Ελληνική Παιδεία. Είπε, ότι η ομιλία μου ήταν εμπνευσμένη. Πιστεύω, ότι μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου καίει η ελληνική φλόγα και πολλή σοφία έχει συσσωρευτή μέσα του κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής του. Τον συμπάθησα πολύ, όταν με αποχαιρέτησε με «πατρική αγάπη».
Θα σας γράψω περισσότερα, όταν βρω χρόνο. Παρακαλώ, κρατήστε αυτά τα γραπτά εμπιστευτικά για λίγο. Θα σας εξηγήσω σε μερικές μέρες το λόγο. Είμαι καθ'; οδόν για μάθημα.
                                                                                   Με όλο μου το σεβασμό.
                                                                                             Προμηθέα
Υ.Γ.: Δεν ανέφερα στο λόγο μου τίποτα για το «Δαυλό». Η ομιλία δόθηκε μέσα σε εκκλησία και από τις δύο πλευρές μου καθόντουσαν κληρικοί. Αυτό μου έγινε γνωστό λίγα λεπτά πριν εισέλθω στην εκκλησία, στην οποία έγιναν η ομιλία και το γεύμα. Ένοιωσα καλύτερα να μην επιτρέψω σε κανέναν ωργισμένο να κακολογήσει τον «Δαυλό» με οποιοδήποτε τρόπο. Ελπίζω, ότι καταλαβαίνετε την πρόθεσή μου σε αυτή τη στάση που κράτησα. Είμαι πολύ υπερήφανη για το έργο σας. Είστε τουλάχιστον στα μάτια μου διαφωτιστής και μέσα από εσάς και από ανθρώπους σαν κι εσάς ίσως να έλθει και στην Ελλάδα η Αναγέννηση. Αυτό είναι διαφωτισμός, όπως δια του Πλήθωνα Γεμιστού συνέβη στην Ευρώπη τόσους αιώνες πριν.
[Λίγες ώρες πριν ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας το παρόν άρθρο λάβαμε κα νέα επιστολή της Προμηθέας, την ακόλουθη:
Αγαπητέ κι αξιοσέβαστε «Δαυλέ»! Πολυαγαπημένοι Έλληνες!
Σας ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας στην υπεράσπιση της Ελλάδας σαν έθνους, σαν μιας αιώνιας ιδέας.
Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείξατε για τις σπουδές μου. Παρακαλώ, ησυχάστε και ευτυχείτε. Είμαι σίγουρη, πως η Δικαιοσύνη ποτέ δεν κοιμάται. Όλα θα πάνε καλά με εμένα. Ακόμα κι αν μου έλεγαν «μην ξαναμιλήσεις και θα είσαι εντάξει», σίγουρα θα ξαναμιλούσα. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου, ότι Εργασία είναι η δραστηριότητά μου εκείνη, που πρέπει να προάγει το ήθος και την ανθρωπιά μου, τα δικά μου κι εκείνα του έθνους μου κι εκείνα όλης της Ανθρωπότητας. Ζω, για να υπηρετώ και δεν έχω κάνει τίποτε περισσότερο απ'; αυτό που εσείς κάνετε κάθε ημέρα της ζωής σας, μέσα στην παλλόμενη καρδιά του «Δαυλού».
Με αδιάπτωτο σεβασμό και αγάπη σε όλους σας.
     Έρρωσθε                                                                                                   
 Προμηθέα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΘΙΑ






Σας το μεταφέρω από το Blog:http://zilote.spaces.live.com/Blog/cns!4AB911131313636C!1083.entry .


Φίλη / φίλε χαίρε,


Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα, όσο καλά φτιαγμένο κι'; αν είναι το ψέμα. Αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα της αλήθειας πάντα.


Ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ελληνική Ιστορία αλλά και την Παγκόσμια, είναι η σχέση του χριστιανισμού με τον Ελληνισμό από τα πρώτα βήματα του χριστιανισμού μέχρι σήμερα. Η ιστορία λένε ότι είναι η άποψη του νικητή και ο χριστιανισμός ήταν μέχρι χθες ο νικητής, όχι λόγω της ποιότητας των ιδεών του, αλλά λόγω και της βίας που ασκήθηκε για την διάδοσή του, κυρίως λόγω της αλληλοϋποστήριξης με καθεστώτα κατά κανόνα εχθρικά με τα συμφέροντα των λαών. Γι'; αυτό έψαλλε «πολυχρόνιο» όχι μόνο για τους τελευταίους μονάρχες ή ομόθρησκους αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά και για αλλόθρησκους, όπως για τον Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ. Αυτό βέβαια είναι συνεπέστατο με το χριστιανικό δόγμα, στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι κάθε εξουσία (φυσικά μόνο αντιλαϊκή) είναι εκ του θεού τεταγμένη και επομένως όποιος αντιτάσσεται σε αυτή αντιτάσσεται στο ίδιο τον θεό, γι'; αυτό και σε συνέπεια με το δόγμα η εκκλησία κυνήγησε κάθε επαναστάτη κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Φιλική Εταιρία, Φεραίο, κλπ. Γι'; αυτό και ο Σουλτάνος της δώρισε τεράστιες εκτάσεις, και έτσι σήμερα με τα σουλτανικά παραχωρητήρια να διεκδικεί ολόκληρες περιοχές από φτωχούς ανθρώπους, ενώ στην Τουρκοκρατία οι ραγιάδες δεν είχαν δικαίωμα περιουσίας. Το ίδιο και στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου κατασχόταν υπέρ της εκκλησίας η περιουσία όσων δεν αποδεχόταν το χριστιανικό δόγμα, ή αποκαλύπτονταν ότι στα κρυφά διατηρούσαν την Ελληνική θρησκεία. Ακόμη και το όνομα Έλλην ήταν παράνομο και μόνο μετά τον διαφωτισμό και την επανάσταση του 1821 επανεμφανίζεται.


Ο Ελληνοκλασσικός πολιτισμός αποτελεί την απαρχή του ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στον πλανήτη Γη. Πάντα ο ορθολογισμός αποτελεί αντίπαλο των θρησκειών και των εχθρών των λαών. Αυτός είναι και ο λόγος για την πολεμική που δέχτηκε ο Ελληνισμός εδώ και 1700 χρόνια. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ μπορούσε να διαδοθεί μέσα σε Ορθολογικό περιβάλλον , γι'; αυτό και πολέμησε τον Ελληνισμό. Ο Παύλος το διαπιστώνει λέγοντας ότι οι Έλληνες θέλουν τον λόγο, δηλαδή το λογικό επιχείρημα, ενώ οι εβραίοι και οι άλλοι λαοί το θαύμα, δηλαδή την απάτη του ιερατείου, όπως την αποκαλύπτει ο Μιχ. Καλόπουλος στα βιβλία του. Αλλά και ο Ιωάννης Χρυσόστομος συμφωνεί με τον Παύλο διαπιστώνοντας ότι «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα» Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33. Το ίδιο και με τους άλλους «πατέρες» της εκκλησίας. Και έτσι φτάσαμε στην καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, την εκτέλεση της Υπατίας κατ' εντολή του επισκόπου Αλεξάνδρειας, το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών, την εξαφάνιση όσων βιβλίων δεν ήταν αρεστά στο ιερατείο του χριστιανισμού, την απαγόρευση των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ. Για το έργο του Επίκουρου μαθαίνουμε όχι από τα έργα του, που τα εξαφάνισε το χριστιανικό ιερατείο, αλλά κυρίως από την "κριτική" "πατέρων" εναντίον του, αιώνες μετά τα χρόνια που έζησε ο Επίκουρος, πράγμα που δείχνει εκτός άλλων και την χρονική εμβέλεια των ιδεών του.


Ακόμη και σήμερα ο επιστημονικός ορθολογισμός είναι στο στόχαστρο του ιερατείου. Εμποδίζει την διδασκαλία της επιστήμης όταν αυτή ακυρώνει τα δόγματα. Πχ. σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα δεν διδάσκεται, λόγω αντίδρασης της Εκκλησίας, η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου. Ακόμη και η θεωρητική και πειραματική φυσική ενοχλεί το ιερατείο. Σε ιστοσελίδα μοναστηριού είναι αναρτημένα τα παρακάτω:


http://www.athos.edo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=621 :


« ...;κάποιοι ανεγκέφαλοι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας, νεο-διαφωτιστές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Έρευνας (CERN) με τη χρηματοδότηση των 19 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ετοιμάζουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα σε βαθύ σκότος. Ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν το Θεό συνεπικουρούμενοι και υποβοηθούμενοι από τον Σατανά και τα επί γης όργανά του. Επιδιώκουν να ληστέψουν το φως και να κατασπαράξουν την ποίμνη του Παντοκράτορα και Δημιουργού Θεού εισερχόμενοι στην άβυσσο ως φοβεροί λύκοι όχι από την πύλη αλλά από το παράθυρο... Ετοιμάζονται να προβούν τους επόμενους μήνες -λέγεται πως θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι- στο μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας για να ανακαλύψουν -άκουσον-άκουσον- το «σωματίδιο»του Θεού!!! Οι άλογοι και υπερόπτες σιωνιστές επιστήμονες ακολουθώντας τυφλά τα χνάρια των αποβλακωμένων δύσμοιρων συναδέλφων τους που έκτισαν πριν από χιλιάδες χρόνια τη Βαβέλ έχουν κατασκευάσει σε βάθος 175 μέτρων κάτω από τις ελβετικές Άλπεις έναν τεράστιο δοκιμαστικό σωλήνα μήκους 26,7 χιλιομέτρων (Mεγάλος Επιταχυντής Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων, LHC) μέσα στον οποίο θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια κοσμική σύγκρουση ελευθερώνοντας ασύλληπτα ποσά ενέργειας. Στην ουσία οι εγκεφαλικά χτυπημένοι και αλλοπρόσαλλοι αυτοί ερευνητές, ως νέοι σκοταδιστές της ανθρωπότητας και ζηλωτές της δόξας του ματαιόδοξου Γάλλου Ναπολέοντα Βοναπάρτη θα προσπαθήσουν με εφαλτήριο τη Γαλλία να αναπαραστήσουν συμπαντικές εκρήξεις ( Big- Bang) μέσα από συγκρούσεις σωματιδίων με ταχύτητα του φωτός στον ανωτέρω σωλήνα.


Σχεδιάζουν λοιπόν εδώ και σειρά ετών στην υπόγεια πόλη που έχουν κατασκευάσει μια εκστρατεία κατά του ίδιου του Θεού παραβλέποντας τις επιπτώσεις της θεϊκής οργής και τον πέλεκυ που θα πέσει στο κεφάλι όλης της ανθρωπότητας από την ανοησία τους... Όπως λοιπόν, οι συνάδελφοι τους την εποχή της Βαβέλ θέλησαν να συναγωνιστούν το Δημιουργό-Θεό και να εξισωθούν με τον Παντοκράτορα, έτσι και αυτοί οι σύγχρονοι άφρονες βέβηλοι της δημιουργίας και ανελέητοι υλιστές, αγνοώντας και περιφρονώντας τη ρήση των προπατόρων μας (το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού) πράττουν το ίδιο κατ'; εντολή του μιαρού Σατανά.»


Όμως άλλαξαν σημαντικά οι καιροί. Η προώθηση των ατομικών δικαιωμάτων και η μεγάλη ευκολία στην διακίνηση των ιδεών έφεραν την μεγάλη (όχι ακόμη πλήρη) ελευθερία.


Και να που ένα νέο κορίτσι 15 χρονών με πτυχίο Μαθηματικού(!!!), με ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα Προμηθέα, στην ομιλία στους ομογενείς του Σικάγου, με θάρρος που δεν διαθέτουν ακόμη και πολιτικοί ή Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα, είπε τα πράγματα με το όνομά τους βγάζοντας όλη την αγανάκτηση των 1700 χρόνων καταδίωξης του Ελληνισμού. Ακόμη όμως την αλήθεια θα την μαθαίνουμε από παιδιά κι από τρελούς ; Οι ιστορικοί των Ελληνικών Πανεπιστήμιων και της Ακαδημίας δεν έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν την αλήθεια για την σχέση Ελληνικού Πολιτισμού και χριστιανισμού; Γιατί δεν αποτελεί αυτό το ζήτημα θέμα για διδακτορικά και μεταπτυχιακές έρευνες;


Πολύ χρήσιμο εθνικά θα είναι να κληθεί για να επαναλάβει στην Ελλάδα την ομιλία της που δεν ολοκληρώθηκε. Εύχομαι κάποιος ευκατάστατος Έλληνας να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού της, ή να οργανωθεί συγκέντρωση του ποσού από προσφορές Ελλήνων.


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, δηλ. το σωματείο των Ελλήνων συναδέλφων της Μαθηματικών, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, τα σωματεία των Φιλολόγων, η Ακαδημία και τα Πανεπιστήμια, δεν πρέπει να ευαισθητοποιηθούν τουλάχιστον προσκαλώντας της στην Ελλάδα και συμβάλλοντας στις παραπέρα σπουδές της;


Χείμαρρος γίνεται σήμερα το μικρό ποταμάκι των Ελλήνων που στις τελευταίες δεκαετίες ξεθάρρεψε και καταγγέλλει τον χριστιανισμό για όσα έκανε εναντίον του Ελληνισμού, αποσιωπώντας τις ανθελληνικές πράξεις του και επιβάλλοντας «φιλελληνικούς μύθους», όπως κρυφό σχολειό, φιλική στάση της εκκλησίας απέναντι στην επανάσταση του 21,κλπ


Οδυσσέας Επικουρίδης


Φίλη / φίλε χαίρε,


Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα, όσο καλά φτιαγμένο κι'; αν είναι το ψέμα. Αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα της αλήθειας πάντα.


Σχεδόν πάντα όμως συνοδεύεται από κόστος.


Η 15χρονη Μαθηματικός Προμηθέα που υπηρετώντας την αλήθεια, είπε τα πράγματα με το όνομά τους, για τις διώξεις που υπέστη ο Ελληνισμός από τον χριστιανισμό, πλήρωσε το κόστος. Στην ομιλία της, αυτοί που υπερασπίζονται το "αν κάποιος σε χτυπήσει στο ένα μάγουλο γύρνα του και το άλλο", απάντησαν «χριστιανικά». Διέκοψαν την συνέχιση της υποτροφίας της Προμηθέας στις θετικές επιστήμες, συνεπείς βέβαια με την εκτίμηση ότι Μαθηματικά και Φυσική είναι επιστήμες του Διαβόλου.


Μπορούμε να συμβάλουμε στην υπεράσπιση της αλήθειας συμβάλλοντας στην οικονομική ανακούφιση της Προμηθέας για την συνέχιση των σπουδών της.


Η αδιαφορία σε τέτοιες διώξεις μπορεί να οδηγεί στην διαιώνιση της «εκκλησιαστικής δικτατορίας». Εκπαιδευτικός που έχει υποστεί πειθαρχική δίωξη επειδή δεν «κάνει το σταυρό του», μαζί με την αδιαφορία των συναδέλφων του για την παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, άκουσε αρκετούς συναδέλφους του στο ίδιο σχολείο να του λένε, «ρε μ..... κάνε πως πιστεύεις, το μπελά σου θέλεις»,παρόλο που αυτοί ήταν θρησκευτικά αδιάφοροι.


Ο συγγραφέας Μιχάλης Καλόπουλος, ( michael@greatlie.com ) που και αυτός δίνει την μάχη για την αλήθεια με τα βιβλία του («Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ», «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ», «ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ», «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΘΑΥΜΑ Ή ΑΠΑΤΗ», «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ», «Ο ΜΑΓΟΣ ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», βλέπε και http://www.greatlie.com/ , προτείνει με το μήνυμά του που προωθώ, την κατάθεση χρηματικών ποσών για την Προμηθέα, σε δυο λογαριασμούς ανάλογα με το ύψος του ποσού.


Τον ευχαριστώ για τα κατά καιρούς μηνύματα που μου στέλνει. Όσοι είναι ή γίνουν αποδέκτες των μηνυμάτων του μόνο όφελος θα έχουν.


Θα είμαι ευγνώμων, όπως πάντα, σε όποιον υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, μου διαψεύδει τις απόψεις μου και τις οποίες αλλάζω ακαριαία όταν με επιχειρηματολογία πειστώ για το λάθος των απόψεών μου.


Παρακαλώ επίσης να προωθήσεις το μήνυμα αυτό σε φίλους σου.


Οδυσσέας Επικουρίδης


Μαθηματικός


*****************************************************************


Αγαπητοί φίλοι της 15χρονης ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Ελληνισμός διώκεται ακόμα με σκληρές ποινές! Η 15χρονη ελληνο-αμερικανίδα (παιδί-θαύμα) που στο Σικάγο σήκωσε στους μικρούς της ώμους ολόκληρη την Ελλάδα, πλήρωσε το θάρρος της αυτό με στέρηση της υποτροφίας της!


Πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουμε και να μην αφήσουμε το λαμπρό αυτό παράδειγμα πατριωτικού θάρρους, να σβήσει πληγωμένο απ'; τον ανθελληνισμό κάποιων!


Καλούμε όλους όσοι θέλουν να κάνουν πράξη την υποστήριξή τους αυτή, να καταθέσουν στο λογαριασμό της ότι μπορούν.


Πρότασή μας είναι: όσοι από σας έχετε οικονομική ευχέρεια για σημαντικά ποσά (200 - 300 Ε) να τα στείλετε απευθείας στον παρακάτω λογαριασμό της Προμηθέας. Ο λογαριασμός της είναι:


Τράπεζα


Wells Fargo, N.A. - 211 West Main, - Bozeman - MT 59715


ABA: WFBIUS6S (για wire transfers)


Routing NO: 092905278


Account NO: 4010604674


Επειδή ομως για μικρότερα ποσά, τα έξοδα (με τον παραπάνω τρόπο) για κάθε τραπεζιτικό έμβασμα εξωτερικού, είναι 15 έως και 20 Ευρω... για να μη χαθούν δυσανάλογα ποσά σε τραπεζικά έξοδα αποστολής, προτείνω να μαζευτούν εδώ σε ένα κοινό λογαριασμό που άνοιξα για το σκοπό αυτό... και στη συνέχεια με δική μου ευθύνη, θα μεταβιβάζονται στην 15χρονη ηρωίδα μας, μόλις μαζεύεται ένα ικανοποιητικό ποσό.


Ο λογαριασμός για μικροποσά είναι:


ΑLPHA BANG: 715-002101-102358


Παρακαλώ για οποιανδήποτε περαιτέρω πληροφορία να τηλεφωνήσετε στο 6976906640.


Παρακαλω μη ξεχάσετε να μεταβιβάσετε το μήνυμα αυτό σε όλους όσους νομίζετε ότι θα ανταποκριθούν!


Με εκτίμηση Μ. Καλόπουλος
Οι 300 της  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
                                                             Θεσσαλονικη 15/4/07
 Η  αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα, όσο καλά φτιαγμένο κι'; αν είναι το ψέμα. Αργά ή γρήγορα έρχεται πάντοτε η ώρα της αλήθειας.


    Η  15χρονη (!) μαθηματικός Προμηθέα, υπηρετώντας με απίστευτο θάρρος την αλήθεια, είπε τα πράγματα με το όνομά τους, και το πλήρωσε με την στέρηση κάθε οικονομικής υποστήριξης, από τους επίσημους φορείς της θρησκοκρατούμενης Ομογένειας. Σύμφωνα με τα γράμματά της, τρεις φορές κινδύνεψαν και καθυστέρησαν οι σπουδές της, όταν αρνήθηκε να σκύψει στο βωμό οργανωμένων θρησκειών
Ιδού ο χριστιανισμός... καταδιώκει ξανά την ελευθερία γνώμης και τον ιστορικό διάλογο στο πρόσωπο ενός 15χρονου κοριτσιού. Αντί να ακούσουν τα επιχειρήματα της, προπηλάκισαν τη μικρή ομιλήτρια και της αφαίρεσαν βίαια το λόγο, παρά τις διαμαρτυρίες μερίδας των παρευρισκομένων που ήθελαν να ακούσουν πριν κρίνουν. Αντί με πειθώ και επιχειρήματα να προσπαθήσουν να την μεταπείσουν, οι άνθρωποι της "αγάπης" προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν το όπλο του οικονομικού αφανισμού, απαιτώντας και πετυχαίνοντας να πάψει κάθε οικονομική υποστήριξη στο 15χρονο αυτό παιδί-θαύμα!
Υποχρέωση όλων των φιλελευθέρων Ελλήνων αγωνιστών ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι να αντιδράσουμε  στην άνανδρη αυτή επίθεση!
Τα ετήσια έξοδα σπουδών της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σύμφωνα με δική της (μετριοπαθή) εκτίμηση είναι περι τα 30.000 ευρω.
Χρειάζονται μόνο 300 άτομα από κάθε γωνία της γης, που να καταθέσουν 100 μόνο ευρω το χρόνο ο καθένας, για να καλυφθούν τα έξοδα των σπουδών της Προμηθέας. 
Μη διστάσετε να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας σε μια μικρή ηρωίδα που θυσίασε το μέλλον της, στο βωμό της ιστορικής αλήθειας! Σκεφτείτε το μέγεθος του τολμήματός της!
Μέσα στον ίδιο το άντρο των ιδεολογικών της αντίπαλων, περιστοιχισμένη από υψηλόβαθμους κληρικούς, δεν δίστασε να ανασύρει από τη λήθη τα πάθη των Ελλήνων, ορθώνοντας το παράστημα της, διεκδικώντας και κερδίζοντας μια επικών διαστάσεων θέση στην ιστορία των παθών του ελληνισμού! Ριψοκινδύνευσε ταυτόχρονα τις σπουδές της, καθιστώντας οπωσδήποτε απίθανη κάθε παραπέρα οικονομική υποστήριξη από τους επίσημους φορείς και τις οργανώσεις της ομογένειας που παπαδοκρατούνται.
Με το απαράμιλλο θάρρος της και την ανιδιοτέλειά της, η Προμηθέα έγραψε μια ολόχρυση σελίδα αντίστασης κατά του θρησκευτικο-ιστορικού σκοταδισμού. Είναι ήδη μια ολοκληρωμένη ηρωίδα!  Στα μάτια του ιστορικού του μέλλοντος, θα κατέχει μια περίβλεπτη θέση ανάμεσα στις ηρωίδες  του καταδιωκόμενου ελληνισμού... Όμως, για να μη γράψουμε όλοι εμείς παράλληλα με την δική της χρυσή σελίδα αυτοθυσίας, μια μαύρη σελίδα αδιαφορίας και ανάλγητης προδοσίας των ηρώων μας, πρέπει πάση θυσία να βοηθήσουμε ηθικά και οικονομικά την αξιαγάπητη αυτή σοφή μικρούλα! 
Για τον σκοπό αυτό, ο σύνδεσμος σκεπτικιστών Ελλάδος υιοθετεί την αξιολάτρευτη αυτή μικρούλα, και καλεί 300 Έλληνες και Ελληνίδες, να συνδράμουνε τη μικρή Προμηθέα και να τη βοηθήσουνε να ολοκληρώσει τις σπουδές της.
Στείλτε το όνομα, το τηλέφωνο, την ιδιότητα και τον τόπο διαμονή σας στα παρακάτω Ε-mail:
 Ο σύνδεσμος σκεπτικιστών Ελλάδος,  θα συντονίζει υπενθυμίζοντας σε τακτά διαστήματα τους 300 νέους Θερμοπυλομάχους, την ετήσια δέσμευσή τους προς τη  μικρή Ελληνίδα Επιστήμονα. Ο καθένας από τους 300 θα είναι προσωπικά υπόχρεος για το ύψος της συνδρομής του, που θα την αποστέλλει απευθείας στην Προμηθέα άπαξ του έτους. Ο Σύνδεσμος Σκεπτικιστών Ελλάδος, θα κρατάει τους 300 ενήμερους για την πρόοδο της μικρής Ελληνίδας!
Αποκλειστικός αποδεκτής των χρημάτων, δεν θα είναι άλλος εκτός από την ίδια την Προμηθέα, της οποίας τον τραπεζιτικό λογαριασμό σας κοινοποιώ:   
Ο  προσωπικός της λογαριασμός είναι :
Wells Fargo, N.A. - 211 West Main, - Bozeman - MT 59715
Swift Code:  WFBIUS6S   
ABA NO: 121000248        
Account NO: 4010604674
Name : Promethea Olympia Kyrene Pythaitha .
Κάποτε τα πάθη των ελλήνων απαιτούσαν αίμα και αγώνα... τώρα χρειάζονται πολύ στοργή, επίγνωση και λίγα χρήματα. Στο πρόσωπο αυτής της ιδιοφυούς ελληνίδας, η κοινή μας δράση, μπορεί να διατηρήσει ζωντανό τον θρύλο του μαχόμενου ελληνισμού!
Κάθε υποστήριξη προς την μικρή αυτή μαχόμενη ελληνίδα, είναι μια σοβαρή κατάθεση στο ίδιο το μέλλον του ελληνισμού, που τόσο επάξια αντιπροσωπεύει η αξιοθαύμαστη αυτή κοπελίτσα, η πολυαγαπημένη μας Προμηθέα!
   
Σύνδεσμος Σκεπτικιστών Ελλάδος
www.greatlie.com
Μιχάλης Καλόπουλος
..............................................
Δείτε το συγκλονιστικό VIDEO της 15χρονης (Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία) 
Σηκώστε αυτή τη διεύθυνση...στις ιστοσελίδες σας, ενημερώστε τους γνωστούς και φίλους σας που μπορούν να βοηθήσουν
http://sfrang2.blogspot.com/2007/02/o-i.html
Ακούστε τα λόγια ενός παιδιού για τα διαχρονικά πάθη του ελληνισμού!
Απόπειρα εμπορευματοποίησης της Προμηθέας ?






(Προέλευση: http://www.davlos.gr/22.3.07.c.doc )


Σε επιστολή της προς άλλον την οποία κοινοποίησε προς τον Δαυλό αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Θα ήμουν Προκρούστης, όχι Προμηθέα, αν ζητούσα οικονομική βοήθεια...»


«Θα σεβαστώ τις καλοπροαίρετες διαθέσεις σας διότι, όπως θεωρείτε υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Και σωστά λέτε: "Θα είμαι ευγνώμων, όπως πάντα, σε όποιον υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον μου διαψεύδει τις απόψεις μου και τις οποίες αλλάζω ακαριαία όταν με επιχειρηματολογία πειστώ για το λάθος των απόψεών μου."

Η αλήθεια είναι, ότι εάν εγώ ζητούσα αυτήν την καλοπροαίρετη οικονομική σας βοήθεια θα ήμουν το ίδιο ένοχη, όπως οι λογοκράτες εξουσιαστές και αυτή μου η πράξη θα συνέβαλε εις την υποβάθμιση, την εκβαρβάρωση, και την ισοπέδωση της ανθρωπότητας. Θα έπρεπε τότε να λέγομαι Προκρούστης και όχι Προμηθέα.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι ήξερα ακριβώς τον πιθανό κίνδυνο πού θα μπορούσα να βρω μπροστά μου αν έδινα την ομιλία στο Σικάγο. Και η απόφασή μου να υπερνικήσω τις σκοτεινές αυτές σκέψεις, δεν ήταν ούτε για δόξα, ούτε για πληρωμή, εφόσον ποτέ δεν φαντάσθηκα ότι ένα τόσο μικρό γεγονός θα έφθανε όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και μακρύτερα.

Η ομιλία έγινε διότι είμαι ιδεαλίστρια, και θεωρώ απαραίτητο, ότι κάθε μου πράξη πρέπει να έχει ηθική ποιότητα, να έχει δηλαδή έναν ανώτερο ιδεαλιστικό στόχο, και να ταυτίζεται με την συνειδητή κίνηση του ανθρώπινου γένους προς κάποια ανώτερη ιδεαλιστική κατεύθυνση. Ε! Μά τι να κάνουμε! Ονειρεύομαι να ξαναδώ τον άνθρωπο, πού σήμερα έχει μεταβληθεί σε τυφλά δρών ζώο, πάλι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
Με φιλική αγάπη
Έρρωσθε,
Προμηθέα»
[Σημ. «Δαυλού»: Ο «Δαυλός» δεν δέχεται χρήματα, που προορίζονται για οικονομική υποστήριξη της Προμηθέας. Οι επιθυμούντες να ενισχύσουν οικονομικά τις σπουδές της μπορούν να το πράξουν καταθέτοντας στον προσωπικό της λογαριασμό, τα στοιχεία του οποίου είναι τα εξής:
Wells Fargo, N.A. - 211 West Main, - Bozeman - MT 59715
Swift Code: WFBIUS6S
ABA NO: 121000248        
Account NO: 4010604674
Name: Promethea Olympia Kyrene Pythaitha

«Προτιμώ να είμαι σκεπτικίστρια, παρά πρόβατο»

Νέα επιστολή της Προμηθέας προς τον «Δαυλό»




(Προέλευση: http://www.davlos.gr/22.3.07.a.doc )


Αγαπητέ κ. Λάμπρου,

Σήμερα είδα το σχετικό με εμένα άρθρο στην ιστοσελίδα σας. Χρειαζόμουν κάποιο χρόνο και για τις άλλες μου ανάγκες, ειδικά για τις σπουδές μου. Έχασα μαθήματα πηγαίνοντας στο Σικάγο, τα οποία πρέπει τώρα να αναπληρώσω. Δεν βιάζομαι να πάρω αποφάσεις. Όταν πιέζομαι από το χρόνο αφήνω τη λήψη των σημαντικών αποφάσεων για αργότερα, όταν θα έχω περισσότερο διαθέσιμο χρόνο.

Γνώριζα, ότι η ομιλία στο Σικάγο θα ξεσήκωνε θύελλα, λαμβάνοντας υπ'; όψη, ότι η Ελλάδα είναι μια θεοκρατία. Λοιπόν, βομβαρδίστηκα από εκατοντάδες γράμματα, που μου έστειλαν Έλληνες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Όλα τα γράμματα ήταν από μορφωμένους ανθρώπους. Τουλάχιστον το 40% αυτών είναι πανεπιστημιακής μορφώσεως. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι Έλληνες είχαν τα καλύτερα λόγια να μοιραστούν μαζί μου. Ασφαλώς ανάλωσα πολύ χρόνο, προκειμένου να απαντήσω σε κάθε έναν από αυτούς με ένα εγκάρδιο ευχαριστώ. Εν τω μεταξύ σας άφησα να περιμένετε. Παρακαλώ συγχωρήστε την αργοπορία μου.

Ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που συνέβησαν μέσω αυτής της αλληλογραφίας είναι, ότι πολλοί Έλληνες μου έστειλαν βιβλία. Μου είπαν απλά πως ήθελαν να με τιμήσουν και να με ευχαριστήσουν στέλνοντάς μου βιβλία! Ασφαλώς μου έδωσαν και την ευκαιρία να επιλέξω ποια βιβλία ήθελα. Δεδομένου ότι πάντα έχω ένα μεγάλο κατάλογο βιβλίων έτοιμο με βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω ήταν πολύ ευχάριστο να συμπληρώνω νέα βιβλία στον κατάλογο.

Απίστευτο! Καταβροχθίζω βιβλία. Διαβάζω όλη μου τη ζωή κι όταν βρίσκω ενδιαφέρον υλικό διαβάζω χιλιάδες νέες σελίδες κάθε ημέρα. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις πόσο χαρούμενη είμαι. Ένας αγαπητός Έλληνας μου αποστέλλει όλους τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, άλλος την Πάπισσα Ιωάννα του Ροΐδη, άλλος την ΩγυγίαΩ τα βιβλία που φθάνουν τελειωμό δεν έχουν.

Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου σας «Αναζήτηση» (σ.σ. εκδ. «Δ», 1981) και είμαι βαθιά εντυπωσιασμένη. Σας ευχαριστώ που μοιρασθήκατε αυτή τη φιλοσοφική εργασία με εμένα. Σήμερα επίσης διάβασα στο «Δαυλό» πώς πέθανε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ (σσ. βλ. «Δ», τ. 300, Μάρτιος 2007). Σας ευχαριστώ πολύ. Όλα τα άρθρα του «Δαυλού» του τεύχους Μαρτίου 2007 ήταν εξαιρετικά επιλεγμένα και κατάλληλα για το συγκεκριμένο χρόνο.

Σας απέστειλα όλη την ομιλία μου, που είχα γράψει για την εκδήλωση στο Σικάγο, η οποία είχε προγραμματισθεί να διαρκέσει μία ώρα. Δύο μέρες πριν την εκδήλωση με ειδοποίησαν, ότι θα είχα τελικά λιγότερα από 20 λεπτά διαθέσιμα. Όπως θα παρατηρήσατε, ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας παραλείφθηκε.

Διάβασα περισσότερα από 50 βιβλία, προκειμένου να ετοιμάσω αυτή την ομιλία και περισσότερα από εκατό άρθρα σε έξη ημέρες. Έμαθα πολλά πράγματα για την Ελληνική Ιστορία. Δεν θέλω να καυχηθώ, αλλά είχα διαβάσει όλους τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, που είχαν εκδοθεί από την Loeb Classical Library of Oxford University από μικρή ηλικία. Δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά, τις δεξιές σελίδες κάθε βιβλίου. Περισσότερα από 400 βιβλία. Η αριστερή πλευρά κάθε βιβλίου ήταν γραμμένη στα αρχαία Ελληνικά, των οποίων την ανάγνωση άρχισα σε ηλικία 12 ετών, περιστασιακά όμως και τόσο, όσο να καταλαβαίνω με μια πρώτη ματιά το νόημα του περιεχομένου. Έκανα μια περισσότερο εμβριθή ανάγνωση απομονώνοντας τις λέξεις και ψάχνοντας τη σημασία τους σε δύο παληά μεγάλα λεξικά, που μου εξασφάλισε η μητέρα μου. Το Liddell and Scott και του Ξενοφώντα Μόσχου. Αυτά τα δύο λεξικά χρησιμοποίησα για να κατανοήσω πλήρως τα βιβλία πριν την ομιλία, καθώς και για να συντάξω το κείμενο. Αντιμετώπισα δυσκολία στα λόγια του Θ. Κολοκοτρώνη. Τα λεξικά δεν μου ήταν πολύ χρήσιμα για μετάφραση τέτοιων λέξεων. Προκειμένου να τον καταλάβω διάβαζα και ξαναδιάβαζα τα κείμενά του πολλές φορές και τελικά για κάποιον ανεξήγητο λόγο καταλάβαινα το νόημα.

Σας ευχαριστώ, όπως επίσης ευχαριστώ και τους συνεργάτες του «Δαυλού» και τους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποτέλεσαν τους δασκάλους μου από την παιδική μου ηλικία. Υπάρχει όμως, ένας ακόμη δάσκαλος, που αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω. Αυτή είναι η ψυχή μου, αυτός ο αιώνιος νους, αυτή η όμορφη ΜΝΗΜΗ, που όπως λέει ο Σωκράτης κρατάει όλη τη γνώση και το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι μια υπενθύμιση προκειμένου να αντιληφθεί τις αλήθειες.

Έτσι λοιπόν, διαβάζω πολύ μέχρι τώρα. Διαβάζω ακόμη και το λιγότερο τετρακόσιους λατίνους συγγραφείς της Loeb Classical Library για να αντιληφθώ καλύτερα το παρελθόν μας, όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια των Ρωμαίων. Τα βιβλία, που έχω διαβάσει για την ηλικία των 14 ετών είναι πολλά. Αυτό που τελικά κρατώ είναι εκείνο, που μου είναι γνωστό βαθύτερα μέσα μου και λογίζεται ως μιά ΜΝΗΜΗ. Συχνά συνταράσσομαι όταν διαβάζω κάποια πράγματα και βρίσκω τον εαυτό μου να σκέφτεται, να συλλογίζεται και να ανακαλύπτει μέσα μου έναν άλλον εαυτό, που αντιλαμβάνεται βαθύτερα το σκοπό του να ζεις. Για παράδειγμα συλλογίσθηκα πολύ όταν διάβασα Πλάτωνα, Ηράκλειτο και τη δική σας «Αναζήτηση», ή Αριστοτέλη και Ησίοδο, ακόμη και Αμμιανό Μαρκελλίνο ή Προκόπιο.

Η Ιστορία είναι ένας σημαντικός δάσκαλος. Όπως λέμε εδώ: «Αυτοί που αποτυγχάνουν να μάθουν Ιστορία είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν. Εκείνοι που αποτυγχάνουν να μάθουν Ιστορία σωστά είναι απλά καταδικασμένοι».
Είναι σημαντικό η Ελλάδα να ελευθερωθεί από το ιστορικό ψεύδος που την μολύνει.

Σας ευχαριστώ κ. Λάμπρου, που παρέχετε στους Έλληνες αυτό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους σκεπτικιστές. Είμαι κι εγώ μια σκεπτικίστρια. Προτιμώ να είμαι σκεπτικίστρια, παρά πρόβατο!».
Έρρωσθε
Προμηθέα




ΥΓ. Ακολούθησα τη συμβουλή σας και διαβάζω αρχαία Ελληνικά κάθε μέρα, όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελα, αλλά αρκετά, ώστε να αρχίσω να βλέπω πρόοδο.
Επιστολή στον «Δαυλό» του προλογίσαντος την ομιλία της Προμηθέας κ. Χρήστου Τομαρά




(Προέλευση: http://www.davlos.gr/22.3.07.b.doc )


[Το στέλεχος του ΣΑΕ και διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός κ. Χρήστος Τομαράς, ο οποίος προλόγισε την περιμάχητη ομιλία της Προμηθέας στο ΣΑΕ Σικάγου εγκωμιάζοντα το παιδί-θαύμα της Επιστήμης μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή. Συγχαίρομε για τον κ. Τομαρά με την ευκαιρία αυτή για την ευρύτητα της σκέψης του και την ελευθερία των ιδεών του όπως αυτή διαφαίνεται καταφανέστατα στο κείμενο της επιστολής του, που ακολουθεί.]
Σικάγο, 19 Μαρτίου 2007




Αγαπητέ κ. Λάμπρου,

Έλαβα το βιβλίο σας «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας ¬(Όσα χρησιμοποιεί και εγκρίνει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος)» και σας ευχαριστώ.

Λόγω φόρτου εργασίας, και άλλων πρόσφατων οικογενειακών συμβάντων (μόλις απεβίωσε η σύζυγος μου), δεν είχα το χρόνο να εμβαθύνω στα κείμενα, αλλά ένα σύντομο ξεφύλλισμα μου έδωσε να καταλάβω την έκταση του θέματος και τις διαστάσεις που δημιουργούνται από αυτό. Σύντομα θα σας γνωρίσω περισσότερα.

Με την ευκαιρία, σας γνωρίζω πως το θέμα της Προμηθέας έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα στην Ομογένεια των Η.Π.Α. αλλά και της Ελλάδος, κάτι που οδηγεί σε παρερμηνείες ακόμα και σε κακοήθεις υποψίες (ότι ίσως ήταν βαλτή από εμένα). Αν δοθεί ευκαιρία διόρθωσης παρακαλώ αναφέρετε πως το ΣΑΕ είναι άσχετο με το θέμα, η υποτροφία της Προμηθέας ήταν από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (ένας καθαρά δικός μου οργανισμός) και ότι στην εκδήλωση της 28ης Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ούτε παρευρέθηκε, ούτε καμία σχέση με το θέμα είχε. Υπήρξε ο Επίσκοπος Μοκησσού Δημήτριος και η συνωνυμία προκάλεσε την παρεξήγηση αλλά χρειάζεται διόρθωση.

Παρακαλώ εντάξτε με ως συνδρομητή του «Δαυλού» και στείλτε μου το σχετικό τιμολόγιο. Εύχομαι σ'; εσάς και την οικογένειά σας ό,τι καλό.
Με εκτίμηση
Χρήστος Π. Τομαράς







ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΗΣ - ΠΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ»



ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΗΣ - ΠΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ»

Τούτα πήρε το μάτι μου σε ένα άλλο κλαμπ σχετικά με την Προμηθέα, που δημοσίευσε κάποιος άλλος χρήστης. Και έτσι για λόγους της πληρότητας του παρόντος θρεντ αποφάσισα να τα μεταφέρω και εδώ. Για όσους ασχολούνται με το θέμα νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικα.



Πάμε λοιπον, γράφθηκαν τούτα:


Αυτό τον τίτλο είχε ένα e-mail που έλαβα από άγνωστη σε εμένα προέλευση την onar1@freemail.gr . Αυτό με προβλημάτισε αρκετά και έτσι είπα να ζητήσω την άποψή σας. Με την ευκαιρία πριν σας παραθέσω το περιεχόμενο του e-mail μιας και είδα κάπου να γίνεται λόγος για στο indymedia έριξα και σε αυτό μια ματιά και βάζοντας στη μηχανή αναζήτησής του την λέξη ΠΡΟΜΗΘΕΑ έπεσα πάνω σε τούτο το λινκhttp://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=663541 όπου και τι δεν λένε οι χρήστες εκεί σχετικά με την ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Διαβάστε τα όλα, κρίνετε τα, αξιολογήστε τα, ε και όποιος θέλει ας μας πει και εκείνος την άποψή του για να καταλάβουμε τι τρέχει.


Ακολουθεί το περιεχόμενο του e-mail που έλαβα:


Σε ένα Γκεμπελικής εμπνεύσεως κείμενο, το περιοδικό «ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ» επιτίθεται στο
«παιδί-θαύμα» όπως αποκαλεί την ΠΡΟΜΗΘΕΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ - ΚΥΡΗΝΗ - ΠΥΘΙΑ διαστρέφοντας ακόμη
και προφανείς έννοιες.
Στον τερατώδη αυτό λίβελλο κατά της νεαράς Ελληνίδος και της κοινής λογικής,
αισθανόμαστε από τον τίτλο ακόμη του άρθρου τι πρόκειται να επακολουθήσει.


Έτσι διαβάζουμε πως βρίσκεται: (σε ρόλο ελληνοκεντρικού... μεσσία;)!
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε οι εισερχόμενοι και αποδεχόμενοι τις αξίες του Ελληνισμού το
πρώτο που απορρίπτουν είναι οι Μεσσίες και κάθε είδους Μεσσιανική αντίληψη ως ξένη με την
Ελληνική σκέψη.
Ισχυρίζεται πως πρόκειται για μία: «Πρωτοφανή επίθεση κατά του Βυζαντίου και της
Ορθοδοξίας ενώπιον... ατάραχων -ως να τους είχε δοθεί εντολή- κορυφαίων Ιεραρχών»
Σ'; αυτό ακριβώς το εφεύρημα στηρίζεται ολόκληρο το συνωμοσιολογικό άρθρο. Πώς το
όλο θέμα είναι προϊόν . Ανθελληνικών κέντρων. Ο Όργουελ σε όλο του το μεγαλείο.
Για να ολοκληρώσει το κρεσσέντο του οργανωμένου παραλογισμού με το (φαινομενικά) παντελώς
άσχετο με το θέμα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ -ΚΥΡΗΝΗΣ - ΠΥΘΙΑΣ:
«Περίεργες «συνεργασίες» με ανθελληνικές οργανώσεις που στηρίζουν το τουρκικό λόμπι»


Στην τέταρτη σελίδα του άρθρου συναντάμε ενσωματωμένο ένα άλλο άρθρο με τίτλο:


-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ............ΚΡΗΤΗ


Η ανθελληνική προπαγάνδα οργιάζει στις ΗΠΑ. Οι αντιδράσεις της Ομογένειας.


Ενώ στην έκτη σελίδα του άρθρου το πιο πιπεράτο:


Περίεργες δηλώσεις του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον για «συνεργασίες» με ανθελληνικές
Οργανώσεις
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, σε συνέντευξη του που
δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2006 στην εφημερίδα Jewish Post, που εκδίδεται στη Νέα
Υόρκη, μιλά -εκτός των άλ¬λων- και για (πολύχρονη) συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης με
την Οργάνωση που επιτίθεται στην... Ελλάδα και στα ελλη¬νικά ΜΜΕ, την περίφημη ΑΟL (
Anti-Defamation League), η οποία κατηγορεί ί όλους όσους κάνουν ακόμα και κριτική στο Ι
Ισραήλ ή στην πολιτική του, ως αντισημίτες!
Ο ραβίνος David Rosen (αριστερά στην φωτογραφία, με τον αρχιεπίσκοπο Ειρη¬ναίο και τον κ.
Άντριου Άθενς), ηγετικό στέλεχος του Anti-Defamation League, Ο ίδιος, κατά "σύμπτωση",
υπήρξε πριν στέλεχος της ΑΟL!


TI ΡOΛO ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ -ΟΛΥΜΠΙΑ - ΚΥΡΗΝΗ -
ΠΥΘΙΑ;


Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ένα από τους κανόνες της προπαγάνδας που χρησιμοποίησε σε μεγάλη
έκταση ο Τζότζεφ Γκαίμπελς: Την αντιστικτική παράθεση δύο ξεχωριστών και άσχετων θεμάτων
ώστε να μεταφερθούν εικόνες, ιδέες και συναισθήματα από το ένα στο άλλο.


ανθελληνικές Οργανώσεις


Έτσι διαβάζοντας το άρθρο ο αναγνώστης θα συνδέσει τις «Ανθελληνικές Οργανώσεις» με την
ΠΡΟΜΗΘΕΑ -ΟΛΥΜΠΙΑ - ΚΥΡΗΝΗ - ΠΥΘΙΑ.


Βλέπε στο:
http://ermionh.blogspot.com/search?q=%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7το θέμα «Κοινωνική μηχανική»


http://ermionh.blogspot.com/ .


http://ermionh2.blogspot.com/ .


Άς δούμε όμως κάποιες επιλογές από το άρθρο αυτό:
«Κάθε χρόνο, η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζει με λαμπρότητα την Ημέρα των
Ελληνικών Γραμμάτων, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που κορυφώνονται την εορτή των Τριών
Ιεραρ¬χών. Των Πατέρων δηλαδή της Ορθοδοξίας οι οποίοι, θητεύσαντες στην αρχαία
παιδεία, «διά της μίας χειρός εκράτουν το Ευαγγέλιο, διά της άλλης τον Πλάτωνα», κατά τον
λαο¬γράφο Σ. Κυριακίδη, που γίνονται η αφορμή για τις ελληνικές κοινότητες της Αμερικής
να τιμήσουν τη διαχρονική μεγαλειότητα της ελληνικής γλώσσας.»


Τα ελληνικά σχολεία, οι εκκλησίες και οι ομογενειακές οργανώσεις σε όλες τις Ηνωμέ¬νες
Πολιτείες χρησιμοποιούν την ημέρα αυ¬τή για να γιορτάσουν τη χρήση και την προώθηση της
ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.


Αυτή τη χρονιά, όμως, ο εορτασμός δεν ακολούθησε τα ειωθόχα, και εξε¬λίχθηκε σε μια
ωρολογιακή βόμβα στα πόδια της Ομογένειας, την οποία πυ¬ροδότησε με την εμφάνιση του ένα
δεκαπεντάχρονο «παιδί-θαύμα», που εκλήθη να μι¬λήσει για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό,
αλ¬λά αντιμετώπισε το θέμα με πρωτόγνωρο και ανατρεπτικό για τα ειωθότα τρόπο...


Η μικρή ομιλήτρια παρουσίασε σε μια κα¬τάμεστη αίθουσα, παρουσία δύο αρχιερέων, της
Ελληνίδας προξένου και Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου την άποψη ότι ο Χριστιανι¬σμός
είναι η θρησκεία τον μίσους, τον φανατισμού και της αιμοσταγούς μισαλ¬λοδοξίας! Οι
υπεύθυνοι αυτής της εκδήλωσης δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση να διακό¬ψουν την
παραπληροφόρηση και την υβριστική και καθ' όλα προσβλητική ομιλία της 15χρονης,
εκθέτοντας τη Μητρόπολη, υποτιμώντας τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των ακροα¬τών
και, κυρίως, εκθέτοντας σε απρόβλεπτο κίνδυνο τη μικρή ομιλήτρια».


ΣΧΟΛΙΑ:
1. «Των Πατέρων δηλαδή της Ορθοδοξίας οι οποίοι, θητεύσαντες στην αρχαία παιδεία, «διά
της μίας χειρός εκράτουν το Ευαγγέλιο, διά της άλλης τον Πλάτωνα», κατά τον λαο¬γράφο Σ.
Κυριακίδη»
Μα αγαπητέ μου κύριε Πλάτωνας και «Ευαγγέλιο» αντιμάχονται το ένα το άλλο. Δεν θα
επιχειρηματολογήσω πολύ. Ο Πλάτων ύμνησε τον έρωτα στο «Συμπόσιο» και εσείς τον
απαγορεύσατε και τον αφορίσατε. Ο Πλάτων έγραψε για την ομορφιά και εσείς επιβάλατε την
ασχήμια.




2. «εκθέτοντας σε απρόβλεπτο κίνδυνο τη μικρή ομιλήτρια» από ποιους κινδυνεύει κύριε
αρθρογράφε η ομιλήτρια;
Από τους Έλληνες; Όχι βέβαια. Για εμάς είναι μία μικρή σε ηλικία αλλά μεγάλη σε ηθικό
μέγεθος ηρωϊδα.
Από τους Αμερικανούς; Τι τους ενδιαφέρει η υπόθεση αυτή;
Από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς «της θρησκείας του μίσους, του φανατισμού και της
αιμοσταγούς μισαλ¬λοδοξίας;» Και βέβαια ναί. Ενώ αρνείσθε την κατηγορία αυτή αμέσως με
τα ίδια σας τα λόγια σπεύδετε να το επιβεβαιώσετε.




Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ του κα¬ναλιού και το σχετικό βίντεο κανένας από τους
επισήμους, όπως ο μητροπολίτης Σικάγου κ.κ. Ιάκωβος, συνδιοργανωτής της εβδομά¬δας των
Ελληνικών Γραμμάτων, και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης δεν αντέδρασαν στο άκουσμα ότι
«οι πρώτοι Βυζαντινοί αυ¬τοκράτορες δημιούργησαν "στρατόπεδα συ¬γκέντρωσης" και
εξόντωσης των Ελλήνων», ή ότι «είναι ολοκληρωτικό ψέμα πως η Ορθοδοξία έπαιξε ρόλο στην
Επανάσταση του '21». Ενώ, λοιπόν, κατηγορήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος ότι...
διατηρεί δε¬σμούς με τους προδότες και καταπιεστές του Ελληνισμού, που το έριξαν και το
διατήρη¬σαν στην σκλαβιά για 400 χρόνια, οι εκπρό¬σωποι της Ομογένειας, η Ελληνίδα
Γενική Πρόξενος στο Σικάγο και... οι Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου παρακολουθούσαν
απαθείς, ενώ κάποιοι χειροκροτούσαν. Κα¬νείς τους δεν παρενέβη για να σταματήσει την
κλιμακούμενα υβριστική ομιλία, έως ότου το ίδιο το κοινό παρενέβη για να σταματήσει!


ΣΧΟΛΙΟ: «δεν παρενέβη για να σταματήσει». Ετσι βέβαια αντιλαμβάνεστε εσεις τον
Δημοκρατικό λόγο. Ως ένα Χριστιανικό μονόλογο. Βέβαια αν παρατηρήσετε το βίντεο «το
κοινό παρενέβη για να σταματήσει» με την υποκίνηση των φαιοχιτώνων που είναι γνωστοί και
ως «τα ΜΑΤ της Εκκλησίας»


«Ακόμα, είναι δύσκολο να συμπεράνει κα¬νείς αν αυτό που έγινε οφείλεται στη γνωστή
ανοργανωσιά των Ελλήνων και στην αφέ¬λεια των υπευθύνων, στις (απόλυτα σεβα¬στές)
ιδεολογικές προτιμήσεις κάποιων ή εί¬ναι μεθοδευμένη ενέργεια μιας σχεδιαζό¬μενης
διχαστικής κίνησης ακατονόμα¬στων κέντρων εξουσίας, που ρυθμίζουν τις τύχες του
Ελληνισμού εν ονόματι της πα¬γκοσμιοποίησης.»


ΣΧΟΛΙΟ: Όπως όλοι γνωρίζουμε η πρώτη πα¬γκοσμιοποίηση επετεύχθη με τον Χριστιανισμό που
την ονομάζει Οικουμενισμό.
Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ομόνυμο κεφάλαιο στο βιβλίο του Γ. Γρηγορομιχελάκη «Το
βιβλίο που η εκκλησία σου δεν θέλει να διαβάσεις»




«Αναρωτιέμαι πώς οι διοργανωτές δεν ήξεραν ή δεν κατάλαβαν το τι θα επακολουθούσε. Και
μόνο το όνομα της ομιλήτριας, Προμηθέα-Ολυμπία-Πυθία ή Κυρήνη-Πυθία, θα έπρεπε να τους
προδιαθέσει για το ιδιαίτερο θέμα της ημέρας.»
ΣΧΟΛΙΟ: Την θέση αυτή την ακούσαμε και από τον ακάματο ρασοφόρο αγωνιστή κατά των
Ελληνιστών στο ηχητικό παράθεμα στο ελλένικ χάρτ μπήτ.


Όπως κάθε ανώτερη μόρφωση, η φοίτηση της Προμηθέας στο κολλέγιο την άλλαξε και της άνοιξε
τα μάτια σε νέες ιδέες. Σε ορισμέ¬νες περιπτώσεις, τις διέλυσε κάποιες αυταπάτες. «Ο
Αϊνστάιν ήταν το είδωλο μου, ο ήρωας μου», έλεγε. Αλλά όταν έμαθε ότι βοήθησε στη
δημιουργία της ατομικής βόμ¬βας και στην πρόκληση των θανάτων εκατο¬ντάδων χιλιάδων
ανθρώπων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, έσκισε τις αφίσες της του Αϊνστάιν. «Δεν θα γίνω
επιστήμονας χω¬ρίς ηθικές αρχές», ισχυρίζεται.


ΣΧΟΛΙΟ: Πρώτη φορά ακούγεται κάτι τέτοιο που είναι βέβαια και τόσο αληθινό. Μήπως αυτό
είναι πραγματικά πού τους ενόχλησε και όλα τα άλλα είναι προφάσεις;


«Η επίθεση κατά του Βυζαντίου
Παρακολουθείστε τώρα το πιο επίμαχο ση¬μείο της ομιλίας: «Ω! Έλληνες ψυχή της ψυ¬χής μου!
Πανάκριβο γένος! Ταλαίπωρον γέ¬νος! Θα ανοίξω σε σας τους πόνους και τα δά¬κρυα από τα βάθη
της παιδικής ψυχής μου. Τι κατέστρεψε τον πανάρχαιο ελληνικό πολιτισμό και λόγο; Τώρα
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις... Παιδία αθανάτων θεών και ηρώων! Είναι
δύσκολο για εμένα να παρα¬μείνω αλύγιστη και να καταπνίξω τον πόνο μου, όταν μιλάω γι αυτή
την ανεπανάληπτη θηριωδία που κατέστρεψε το ελληνικό έθνος και τα φώτα του πνεύματος του,
που δημιούρ¬γησε τη μετέπειτα λανθάνουσα πορεία του έθνους μας.
Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της Ελλάδος και, στη συνέχεια, κατά της ανθρωπό¬τητας, το
τραγικό αυτό θέατρο του μίσους, που αποκρύπτεται και σήμερα διασώζει ο Ρωμαίος ιστορικός
Αμμιανός Μαρκελλίνος στον 19ο τό¬μο του έργου τού Rerum Gestarum Libri, 31 τόμων. Ο
Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστο¬ρικός του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνστάντιου του
Δεύτερου, κατά την εποχή του οποίον άρχι¬σαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων.
Στη σημερινή πόλη του Δυτικού Ισραήλ Beth'; ian, γνωστή στους Έλληνες εκείνους των
αιματοβαμμένων χρόνων ως Σκυθόπολις, τον 4ο αιώνα μ.Χ. (βίο), γύρω στο 341, λειτούργησε το
πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης για δύο δεκαετίες, καθ' όλη τη διάρκεια της κατο¬χής του
βυζαντινού θρόνου από τον δεντερότοκο γιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τον Κων¬στάντιο Β'. Η
Σκυθόπολις υπήρξε ο τόπος συ¬γκέντρωσης, βασανισμού και θανάτωσης των Ελλήνων, όλων
όσων αρνήθηκαν να ασπασθούν το δόγμα τον Χριστιανισμού...
...Το σφαγείον της Σκυθόπολης υπήρξε επι¬νόηση ενός νοσηρού εγκεφάλου, τον επισκόπου
Αλεξανδρείας Γεωργίου. Σκοπός του Γεωργίου ήταν η εξόντωση των Ελλήνων, η γενοκτονία
τους, καθώς εκείνοι εστέκοντο ως αρνητές τον Χριστιανισμού. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος
Β' δέχτηκε και έστειλε στην Ανατολή τον αρχι-γραμματέα της Αυλής του, τον Παύλο,
περιβόη¬το για την σκληρότητα του, αποκαλούμενο και "Τάρταρο". Αυτός ο Παύλος και ο
Γεώργιος, σε συνεργασία, οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέ¬ντρωσης της Σκυθόπολης. (...)
... Η Σκυθόπολις και τα απάνθρωπα γεγονό¬τα που διαδραματίσθηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη
αποκαλύπτουν α) τον τρόπο με τον οποίον επεβλήθη ο Χριστιανισμός στον ελληνικό κό¬σμο, β)
τον λόγο και τον βάρβαρο, απάνθρωπο τρόπο με τον οποίον κατεστραφεί ο λαμπρότε¬ρος
πολιτισμός της γης και οι δημιουργοί αυ¬τού, γ) αποκαλούσαν επίσης τα '.. μετέπει¬τα
ρωμαϊκά αυτοκρατορικά διατάγματα που θα θεσμοθετούσαν την επί ελληνισμού θανατική
καταδίκη.
Εφαρμόσθηκαν χωρίς καμιά αντίδραση ή εξέγερση, όπως χωρίς καμιά αντίσταση από τους
Έλληνες επήλθε ο αφανισμός όλων των πόλεων της κυρίως Ελλάδος από τον Χριστιανό Αλλάριχο,
40 χρόνια αργότερα. Τα απάνθρω¬πα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στη Σκυθόπολη
αποκαλύπτουν, επίσης, δ) ότι δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα τον Βυζαντίου ούτε ποτέ
ελληνορωμαϊκό κράτος, εφ' όσον ήταν οι εκχριστιανισμένοι Ρωμαίοι αυτοκράτο¬ρες, το
Βυζάντιο δηλαδή, που άρχισε τον διωγ¬μό κατά των Ελλήνων. Και τα φώτα του ελλη¬νικού
πνεύματος έσβησαν σε αυτούς τους ρωμαιοβυζαντινούς ελεεινούς καιρούς, και οδήγη¬σαν
τους Έλληνες στην υποδούλωση τους από τους Τούρκους.»


Αλλά δεν είναι του παρόντος να ασχολη¬θούμε με αυτή την ιστορική διαμάχη που, ού¬τως ή
άλλως, και δυσεπίλυτη είναι, και θα βρεθούν σίγουρα χίλιες δύο αντικρουόμενες απόψεις.
Το ζητούμενο έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο τόπο και τρόπο (και χρό¬νο;).


ΣΧΟΛΙΟ: Τα ιστορικά γεγονότα όπως παρατίθενται είναι καθαρά σαν κρύσταλλο. Δεν υπάρχει
καμμία «ιστορική διαμάχη» ούτε «αντικρουόμενες απόψεις». Από την μία είναι η ιστορική
αλήθεια και από την άλλη η Χριστιανική προπαγάνδα που χρησιμοποιεί την τακτική της
σουπιάς. Ρίχνει μελάνη παραθέτοντας απαράδεκτα ψεύδη για να θολώσει τα νερά.


«Πρέπει δε να γίνει σαφές ότι παρόμοιες θέσεις έχουν δημοσιευτεί και στις σελίδες του ΤΜ.
Και είναι γεγονός ότι υποστηρίζο¬νται από αρκετούς σημερινούς Έλληνες,
αναγνώστες και μη αυτού του περιοδικού. Αν αυτές είναι οι απόψεις ενός προικισμένου
Ελληνόπουλου, αυτό είναι πλήρως αποδεκτό. Αυτό που μας απασχολεί σε αυτό το άρ¬θρο είναι
το πώς ακούστηκαν αυτές οι θέ¬σεις στον συγκεκριμένο χώρο. Πώς έγιναν ανεκτές από
συγκεκριμένα πρόσωπα προτού αντιδράσει το κοινό. Τι σκοπιμό¬τητα πιθανόν εξυπηρετούν.
Και αν σηματοδοτούν την έναρξη και είναι μέρος της υλοποίησης ενός άλλου, μεγαλύτερου
σχεδίου...»


ΣΧΟΛΙΟ: Εμείς αγωνιζόμαστε ώστε αυτές «οι απόψεις ενός προικισμένου Ελληνόπουλου» να
ακουστούν από τα χείλη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσα στην Ελληνική Βουλή.
Εμείς θα αντιδρούμε όταν δεν ακούγονται.


Η αμφισβήτηση
των γεγονότων του '2Ι
«Με τον χαμό των Ελλήνων και τον θάνατο της ιδιοφυής (βίο) πνεύματος των έπεσε το σκό¬τος εις
όλη την γη. Η ανθρώπινη ιστορία μπή¬κε στον Μεσαίωνα, στους αιώνες του σκότους που, όπως
όλοι ξέρουμε, ονομάζεται The Dark Ages. Ο ανθρώπινος ξεπεσμός κατά τον Μεσαί¬ωνα
οφείλονταν στην προηγηθείσα βίαιη εξά¬λειψη του ελληνικού πολιτισμού.
Και ήρθε η Τουρκοκρατία, και ο ζυγός εθέρισε τη γη των Ελλήνων. Λέει ο εθνικός μας ύμνος,
ακριβοί μου Έλληνες: "Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, Χαίρε, ω, χαί¬ρε ελευθέρια"
. Της Σκυθόπολης οι φονιασμένοι οι Έλληνες παίρνουν εκδίκηση και ανάβει η μνήμη τους τη
φωτιά ελευ¬θερίας στα στήθη των σκλαβωμένων. Κα¬τά τη διάρκεια της επαναστάσεως του
1821, η Ορθόδοξος Εκκλησία συγκρούσθηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της
Παλιγγενε¬σίας, της αναδημιουργίας του ελληνικού έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο, ήταν
εκ διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της εκκλησίας. Με αφορισμούς,
απειλές και προδοσίες προσπαθούσε η Εκκλησία να ματαιώσει το ελληνικό επαναστατικό κύμα
που, από τις αρχές του 10ου (βίο) αιώνα, εσάρωνε ολόκληρη τη Χερσόνησο του Αίμου.
Το 1805, ο Πατριάρχης Καλλίνικος εξαπέ¬λυσε αφοριστική εγκύκλιο κατά των επαναστατών.
Να δύο πικρά παραδείγματα προδοσίας, από πάμπολλα άλλα: ο Ιωάννης Κολοκοτρώ¬νης, ο
μικρότερος αδελφός του Γέρου του Μωρία, και πέντε παλλικάρια μαζί του, σκοτώθη¬καν από
τους Τούρκους την 1η Φεβρουαρίου του 1806, ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής
Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι
τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και τα περιέφεραν στη Δημητσάνα, στο
Ζυγοβίστι και στην Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον μεγάλο πλάτανο της πόλης.
Ο αδελφός του, ο Γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιταάς,
έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό γιατί με αρκετό αίμα της γενηας του ήταν ποτισμένος, όπως
είπε. Ο Κατσαντώνης, ο αητός της Ρούμελης, και ο αδελφός του Χασιώτης, μαζί με άλλα πέντε
παλλικάρια προδόθηκαν από τον καλόγηρο Καρδερίνη εις εκτέλεσιν την (βίε) αφοριστική
εγκυκλίου του Πατριαρχείου. Τριακόσιοι Τούρκοι τους επαρετήθησαν (επετέ-θησαν). Τα
παλλικάρια σκοτώθησαν. Τα αδέλ¬φια παραδόθηκαν στον Αλή Πασά των Ιωαννί¬νων, όπου και
βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Κατακρεουργήθηκαν.»


«Συμπεράσματα και Ερωτηματικά
Θαυμάζουμε και επαινούμε τη νεαρή Προμη¬θέα κι ευχόμαστε στο μέλλον να προοδεύσει και να
τιμήσει την Ομογένεια (και να μην την ξαναδιχάσει), αλλά έχουμε να παρατηρή¬σουμε ότι τα
χαρίσματα της δεν σημαίνουν ότι γνωρίζει τα πάντα, ούτε και μπορεί να μι¬λά επί παντός
επιστητού.
Στην ομιλία της έκανε πολλά συντακτικά λάθη, διάβαζε κακά τα ελληνικά (δέστε το βί¬ντεο στο
http://sfrang2.blogspot.com/ ), πράγμα που σημαίνει όχι καλή γνώση της ελληνι¬κής
γλώσσας. Η μόνη έκφραση που λέει εκτός γραπτού λόγου είναι στο τέλος, όταν τη διακόπτουν,
όπου φαίνεται να μην μι¬λάει καθόλου καλά ελληνικά. Λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι
μεγάλωσε και ζει σε αγγλόφωνο περιβάλλον - ας μην την εμφανί¬ζουν, λοιπόν, ως «γκουρού»
της ελληνομά¬θειας και της αρχαιολατρίας.




ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ κύριε αρθρογράφε δείχνεστε μικρός. Μικρός δείχνεστε και στο Υστερόγραφο όπου
γράφετε: «Υ.Γ.: Στα αποσπάσματα από την ομιλία υπάρχουν συντακτικά, γραμματικά και
ιστορικά (βίο) λάθη, τα οποία αφήσαμε σκοπίμως, για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το επίπεδο
και το ύφος του κειμένου.»




Είναι, επίσης, άξιον απορίας πότε ένα μι¬κρό κορίτσι, που πρόλαβε να διαπρέψει σε τόσους
τομείς των θετικών επιστημών, είχε και τον χρόνο, όσο υψηλή ευφυία και να έχει, να
εντρυφήσει στους αιώνες της ελλη¬νικής Ιστορίας, να επισκοπήσει τόσες λεπτο¬μερείς
πηγές και να πάρει αυτές τις θέσεις... {και μάλιστα κατά των θεσμών του Ελληνι¬σμού, οι
οποίοι τη στήριξαν (Ορθόδοξη Εκκλησία, φιλανθρωπικά ιδρύματα)}.


ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό το «μι¬κρό κορίτσι» αγαπητέ μου εσύ το αποκάλεσες «παιδί-θαύμα» και όπως
φαίνεται από θαύματα καταλαβαίνεις μόνο τα Χριστιανικά.




Αναρωτιέται, τέλος, κανείς πώς η τόσο φι¬λόπατρις Προμηθέα, το «παιδί-θαύμα» που έμαθε
τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο, δεν δι¬δάχθηκε από κανέναν τι πάει να πει λήθη και
αλληλοσυγχώρεση; Ότι ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης συγχώρεσε τον φονιά του γι¬ου του
στον εμφύλιο, για να δείξει τον δρόμο της ενότητας στους Έλληνες;


ΣΧΟΛΙΟ: «λήθη και αλληλοσυγχώρεση»; Ποιος θα ξεχάσει και ποιος θα συγχωρήσει λοιπόν;
Γράψατε ένα ολόκληρο άρθρο γεμάτο φανατισμό για να μας αποδείξετε πως δεν θα είστε εσείς.
Παραθέτω ξανά: « ο Ιωάννης Κολοκοτρώ¬νης, ο μικρότερος αδελφός του Γέρου του Μωρία, και
πέντε παλληκάρια μαζί του, σκοτώθη¬καν από τους Τούρκους την 1η Φεβρουαρίου του 1806,
ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει
οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια
και τα περιέφεραν στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι και στην Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον
μεγάλο πλάτανο της πόλης.
Ο αδελφός του, ο Ιωάννης Κολοκοτρώ¬νης, ο μικρότερος αδελφός του Γέρου του Μωρία, και
πέντε παλλικάρια μαζί του, σκοτώθη¬καν από τους Τούρκους την 1η Φεβρουαρίου του 1806,
ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει
οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια
και τα περιέφεραν στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι και στην Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον
μεγάλο πλάτανο της πόλης.
Ο αδελφός του, ο Γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνηςμετά την άλωση της Τριπολιτσάς,
έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό γιατί με αρκετό αίμα της γενηας του ήταν ποτισμένος, όπως
είπε.»


Ο Γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης λοιπόν έκοψε ακόμη και τον πλάτανο και εσεις
απαιτείτε να ξεχάσουμε;
Γιατί; Για να συνεχίσετε να ασελγείτε στο ιερό σώμα της Ελλάδος;


ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕς,
ΓΙΑ ΤΗΝ «ελληνι¬κή Ορθοδοξία ΠΟΥ έχει χαρακτηριστεί ως το «σκληρότερο καρύδι» για τα
δόντια του νεοεποχίτικου οικουμενισμού.» ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ.




-- END OF FORWARDED MESSAGE --









Η ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΥΡΗΝΗ ΠΥΘΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ







Η ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΥΡΗΝΗ ΠΥΘΙΑ ΜΙΛΑΕΙ  Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ








Η οικογένεια της μητέρας μου κατάγεται από την Κρήτη. Οι συγγενείς της ονομάζονταν Μανιατάκηδες. Ο πατέρας της μητέρας μου κ. Στέλιος Κοτσάκης ήταν πρόσφυγας από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, στην Ιωνία.


Στις 13 Μαρτίου του 1991 γεννήθηκα μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της οποίας η μητέρα μου κατ επανάληψη έσωσε τη ζωή μου αρνούμενη να ακολουθήσει τις συμβουλές των θεραπόντων ιατρών. Τελικά ο ιατρός την πληροφόρησε ότι αρνείται να εξακολουθήσει να την παρακολουθεί εφόσον δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τις συμβουλές του. Έτσι η Μητέρα αναγκάστηκε να μείνει χωρίς γιατρό και γεννήθηκα στο σπίτι, με τη βοήθεια μιας μαμμής.

Τους πρώτους 3 μήνες ήμουν ένα βρέφος με εξαιρετική ανάπτυξη, με ύψος και βάρος πάνω από το 90% των παιδιών της ίδιας ηλικίας. Αμέσως όμως μετά τον πρώτο εμβολιασμό,σε ηλικία τριών μηνών αντιμετώπισα οξύ πρόβλημα υγείας και η ανάπτυξή μου έδειξε δραματική υστέρηση.


Η παιδίατρός μας υποπτεύθηκε ότι υπέφερα από μια επιπλοκή των εμβολίων (Σύνδρομο Εμβολιασμού) και δεν είχε να προτείνει στη Μητέρα μου καμία λύση η θεραπεία. Η Μητέρα μου δεν αποδέχτηκε την ψυχρή εκτίμηση της παιδιάτρου ότι θα κατέληγα από λοίμωξη ή κακοήθεια και αναζήτησε εναλλακτική θεραπεία στην ομοιοπαθητική. Αρνήθηκε κάθε συζήτηση για περαιτέρω εμβολιασμούς. Ο ετεροθαλής αδελφός μου ο Απόλλωνας, είχε στο παρελθόν παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα μετά από τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα σοβαρή σχεδόν ολική διανοητική αναπηρία, και περιορισμένες σωματικές βλάβες, όπως καθυστερημένη φυσική ανάπτυξη λόγω βλάβης στον μεταβολισμό, και νευρικές παθήσεις όπου άτακτες χορειακές κινήσεις των άκρων ένα πρόβλημα πού παρουσιάσθηκε στον Απόλλωνα σε ηλικία 16 ετών.


Από την άλλη μεριά, αν και η σωματική μου ανάπτυξη παρεμποδίστηκε προσωρινά, η πνευματική μου εξέλιξη επηρεάστηκε μόνον ελαφρά και έτσι σε ηλικία έξι μηνών άρχισα να μιλώ και σε ηλικία ενός έτους άρχισα να διαβάζω. Θυμάμαι ακόμα ζωντανά ότι εκείνη την εποχή είχα σοβαρούς και διαρκείς πόνους καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δεν πρέπει να σας εκπλήσσει γιατί η μνήμη μου λειτουργεί με εξαιρετική διαύγεια και έχω αναμνήσεις από πολύ πρώϊμη ηλικία. Θυμάμαι καθαρά το δωμάτιο όπου γεννήθηκα, το χρώμα των τοίχων του και της οροφής και ακόμη και τα ρούχα που φορούσα την τρίτη ημέρα μετά τη γέννησή μου, όταν η μητέρα μου με έβγαλε για πρώτη φορά από το διαμέρισμά μας για να επισκεφθεί την παιδίατρό μου. 


Oι εντατικές φροντίδες της Μητέρας μου και η ομοιοπαθητική βελτίωσαν τη σωματική μου κατάστασή βαθμιαία αλλά με εξαιρετικά βραδύ ρυθμό. Οπως ανέφερα ενωρίτερα ο μεταβολισμός μου είχε υποστεί βαρειά βλάβη εξαιτίας των εμβολιασμών και συν τω χρόνω μου δημιουργήθηκε μια επικίνδυνη ανορεξία. Aλλά η Μητέρα δεν το έβαλε κάτω συνέχισε ακατάπαυστα να μαγειρεύει και να με ταϊζει με το ζόρι παρόλο που υπέφερα από συχνούς εμετούς. Οι συγγενείς της έλεγαν να τα παρατήσει και να μ αφήσει να πεθάνω. Η Μητέρα όμως εξαγριωνόταν όταν άκουγε τ΄όνομά μου και το Θάνατο στην ίδια κουβέντα. Χαίρομαι που δεν τα έβαλε κάτω και με έκανε να φάω με το ζόρι, δίδοντας στο σώμα μου την ευκαιρία να συνέλθει και να θεραπευθεί, ώστε σήμερα έχω καλή υγεία και εξαιρετική όρεξη.


Σε ηλικία δύο ετών είχα ήδη δώσει τα δύο πρώτα μου ρεσιτάλ για πιάνο, και είχα αρχίσει τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου και ακόμα ανώτερο επίπεδο όσον αφορά τη λογοτεχνία, την αστρονομία τη ζωολογία και τη γεωγραφία. Τα Μαθηματικά δεν είχαν ακόμα γίνει μέρος των σπουδών μου γιατί η Μητέρα μου  αγόραζε πλήθος βιβλίων με όμορφες χρωματιστές εικόνες για να ικανοποιήσει τη δίψα του πεινασμένου μου νου. Τα παιδιά λατρεύουν τα χρωματα και τις εικόνες , τα βιβλία των Μαθηματικών δεν έχουν χρωματιστές εικόνες και φαίνονται σενα παιδικό μάτι πολύ ξερά, έτσι σκέφτηκε τοτε. Είχα εξαιρετικό ταλέντο στη ζωγραφική. 


Καθώς έγινα 3 ετών, οι κοινωνικοί λειτουργοί του Bozeman, Montana  όπου κατοικούσαμε αρχίσαν νομικές διαδικασίες εναντια στη Μητέρα μου για να πάρουν από κοντά της και να βάλουν σε ίδρυμα τον αδερφό μου, το αγαπημένο της αγόρι, τον Απόλλωνα ισχυριζόμενοι ότι ήταν υπερβολικά καθυστερημένος διανοητικά και θα έπρεπε κανονικά να νοσηλεύεται σε ίδρυμα . Η Μητέρα μου δεν επρόκειτο να αφήσει κανέναν να πάρει από κοντά της οποιοδήποτε απο τα παιδιά της, και οπωσδηποτε όχι τον πολύτιμό της Απόλλωνα, παρ όλο που οι επιπλοκές από τους εμβολιασμούς στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του τον εχουν αφήσει μόνιμα ανάπηρο. Την εποχή εκείνη η Μητέρα μου παρακολουθούσε το 7ο έτος της κολεγιακής της εκπαίδευσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα (Montana State University (MSU) όπου φοιτώ κι εγώ τώρα και βρισκόταν στη μέση του τελευταίου εξαμήνου πριν την αποφοίτησή της με δύο πτυχία, ένα στις Καλές Τέχνες και ένα στην Αγγλική Λογοτεχνία για να διδάξει στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Χρειάστηκε να διαλέξει ανάμεσα σε μια μελλοντική καριέρα και τη  Σωτηρία του πνευματικά καθυστερημένου παιδιού της από τον εγκλεισμό του σε ίδρυμα για διανοητικά καθυστερημένους. Επέλεξε να σώσει το παιδί της. Τα μαζέψαμε και φύγαμε στην Καλιφόρνια. Επακολούθησε φτώχεια. Η πιστοληπτική ικανότητα της Μητέρας μου μηδενίστηκε. Παρόλαυτά μέχρι σήμερα δεν μετανιώνει για την επιλογή της.


Στην Καλιφόρνια η Μητέρα με εισήγαγε στη μελέτη των Μαθηματικών. Στην ηλικία των 3 μπορούσα όλο κι όλο απο Μαθηματικά ήξερα να μετρώ μέχρι τα 20. Αυτές ήταν οι γνώσεις μου! Με μιά εβδομάδα όμως εκπαίδευσης το μέτρημά μου βελτιώθηκε αστραπιαία και πέρασα σε μηδέν χρόνο από τα Μαθηματικά του Νηπιαγωγείου στα Μαθηματικά του Κολλεγίου. Κατά τον ίδιο χρόνο η Μητέρα μου είχε ξεκινήσει επίσης την εισαγωγή μου στην ύλη του Γυμνασίου και του Κολλεγίου στη Λογοτεχνία και τις Επιστήμες. Τώρα πρόσθεσε σ΄αυτά και τα Μαθηματικά


Όταν έγινα 4 ετών η Μουσική Ακαδημία (Music Hall )  του Σαν Φραντσίσκο, αφού με άκουσαν σε οντισιόν να παίζω στο πιάνο, μου πρόσφερε δωρεάν εκπαίδευση στο πιάνο και σε όσα και όποια άλλα όργανα μουσικής θα ήθελα να εκπαιδευτώ εκτιμώντας το ασυνήθιστο για την ηλικία μου χάρισμά μου στη Μουσική. Αλλά σε αυτή την ηλικία ήξερα ήδη τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου και ήξερα ότι θα χρειαζόταν περισσότερα από Μουσική για να σωθεί αυτός ο πλανήτης. Έτσι δήλωσα στη Μητέρα μου ότι θέλω να ακολουθήσω το δρόμο των Επιστημών. Σεβάσθηκε την απόφασή μου και η Μουσική έμεινε στην άκρη. Συνέχισα να παίζω το πιάνο για λίγα χρόνια ακόμα και αργότερα όταν οι κανονισμοί του διαμερίσματος που μέναμε μου απαγόρευσαν να παίζω το πιάνο, έμεινε κλειδωμένο για 5 χρόνια. Τώρα έχει βγεί σε αχρηστία από την υγρασία, και στέκεται ξεκούρδιστο, με πολλά σπασμένα πλήκτρα. Η αγάπη μου για τη Μουσική είχε θλιβερή έκβαση.


Στην ίδια χρονική περίοδο, 4 ετών άρχισα να παρακολουθώ Μαθήματα Υποκριτικής. Τα πήγαινα εξαιρετικά καλά στα μαθήματα αυτά και με είχε αναλάβει και δικία μου ατζέντης, η κ. Jennifer Jorgle. Τα στούντιο Ντίσνευ σκέφτονταν σοβαρά, μετά μια οντισιόν να μου δώσουν τον κύριο ρόλο στην ταινία Home Bound II. Ήταν καλοκαίρι και μια καριέρα στην ηθοποιϊα φαινόταν πολύ πιθανή. 


Τότε, ενώ ήμουν 5 ετών η ετεροθαλής αδερφή μου η Βανέσσα τραυματίσθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η Μητέρα μου έπρεπε να κάνει τη δύσκολη επιλογή να επιστρέψει στη Μοντάνα για να την περιθάλψει. Όταν όμως μετά από αυτό το διάστημα επιστρέψαμε στο Σαν Φραντσίσκο βρήκαμε τα πράγματα μας να έχουν πεταχθεί από το διαμέρισμά μας από το οποίο μας είχαν κάνει έξωση.


Ζήσαμε για πολλούς μήνες στο λεωφορειάκι μας, γυρνώντας σαν φυγάδες από γειτονιά σε γειτονιά προσπαθώντας να μη τραβάμε την προσοχή. Αν η Αστυνομία ανακάλυπτε ότι είμαστε άστεγοι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες (Πρόνοια) θα με χώριζαν από τη Μητέρα. Καμία από τις δυό μας δεν θα μπορούσε να επιζήσει από ένα τέτοιο χωρισμό. Έπρεπε λοιπόν να κρυβόμαστε και να ζούμε με πολύ περιορισμένα μέσα. Κι όμως, στις δύσκολες εκείνες ημέρες η εκπαίδευσή μου συνέχιζε, με βραδύ ρυθμό, παρόλες τις αντίξοες περιστάσεις. ¨Ετσι τελείωσα την ύλη του Γυμνασίου και τώρα είχα πια μπροστά μου την ύλη του Κολλεγίου.




Μια νέα ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν στην ηλικία των 5 ετων επισκέφθηκα το SLAC ( Stanford Linear Acceleration Center, Stanford California) και η Μητέρα κανόνισε μια συνάντηση για μένα με τον διευθυντή του Φυσικού τμήματος του Στάνφορντ, Dr. Yearian. Αφού μίλησε μαζί μου συμβούλεψε τη Μητέρα μου να με γράψει αμέσως στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EPGY (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προικισμένα παιδιά). Είχα μόλις μπεί στα 6 όταν έγινα δεκτή στο πρόγραμμα EPGY.


Εξήμισυ χρονών βρέθηκα πίσω στη Μοντάνα, επιτέλους, κάτω από κανονική στέγη μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Συνέχισα να μελετώ εξ αποστάσεως στο Stanford παρακολουθώνταςεπίσης μαθήματα στο MSU ως παρατηρητής. Τότε το πρόγραμμα CBS News-48 Hours μετέδωσε διεθνώς ένα επεισόδιο της σειράς Παιδιά Θαύματα στο οποίο αναφερόμουν ως το Παιδί Διάνοια. Τις πληροφορίες για μένα τις έδωσε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ παραβιάζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων που είχαμε υπογράψει. Η τοπική εφημερίδα Bozeman Daily Chronicle δημοσίευσε παρά τις αντιρρήσεις της Μητέρας μου ένα άρθρο για μένα και κοίταξε να δεις: Από τη μια στιγμή την άλλη βούϊξε ο τόπος, το Bozeman και ο κόσμος όλος   έμαθε για το μυστικό που η Μητέρα μου είχε προσπαθήσει σκληρά να διαφυλάξει για να με προστατεύσει από τη δημοσιότητα.


Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μοντάνας αποφάσισε να με αφήσει να γραφτώ επίσημα, και μια οικογένεια πλούσιων Μορμόνων ανέλαβε το κόστος για τα δίδακτρά μου. Αλλά σταμάτησαν κάθε περαιτέρω οικονομική βοήθεια όταν η Μητέρα κι εγώ ευγενικά αρνηθήκαμε να προσηλυτισθούμε στη θρησκεία των Μορμόνων. Αφού λοιπόν έχασα 3 εξάμηνα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αποφοίτησα σε ηλικία 13 ετών, ως η νεώτερη απόφοιτος στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Μοντάνας στις 17 Δεκεμβρίου 2004, σύμφωνα με τη Γραμματεία του MSU.




To 2003 άλλαξα επίσημα το όνομά μου από Jasmine Li Lysistrata σε Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθαϊδα, που υποδηλώνει την εκπλήρωση ενός προμηθεϊκού, απελευθερωτικού χρησμού: Ο λόγος για αυτή την αλλαγή ήταν ότι πάντα ένιωθα μέσα μου ότι είχα κάτι σημαντικό να εκπληρώσω, κάτι σαν χρησμό. Είχα πάντα ζωηρή μέσα μου την επιθυμία να ερευνήσω και να χρησιμοποιήσω την νέα γνώση για να υπηρετήσω την ανθρωπότητα. Ο Άινσταιν υπήρξε σε κάποια πρώϊμη φάση το ίνδαλμά μου, όταν όμως έμαθα ότι είχε συνεισφέρει στην δημιουργία της ατομικής βόμβας και ήταν υπεύθυνος για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αθώων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ξέσκισα από τον τοίχο μου την αφίσα του , λέγοντας από μέσα μου: «Δεν θα γίνω επιστήμονας χωρίς ήθος!»




Την περίοδο αυτή η Μητέρα μου δούλευε καθαρίζοντας σπίτια και γραφεία συχνά μετά τα μεσάνυχτα ώστε να μπορεί να με συνοδεύει την ημέρα σε ολα τα μαθήματά μου και να με προστατεύει. Πολλές φορές ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα, μια μικρή σε ηλικία δημοτικού σχολείου σε μια τάξη ενηλίκων. Μερικοί φοιτητές ήταν φιλικοί και με υποστήριζαν, και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Άλλοι όμως με αγνοούσαν ή με προπηλάκιζαν ή ακόμα και αρνούνταν να κάνουν το εργαστήριό τους  με ένα μωρό! Η Μητέρα μου παρακολουθούσε τα μαθήματα για να με προστατεψει και να με στηρίξει. Τα θυσίασε όλα για μένα.


Μετά την αποφοίτησή μου σταμάτησαν τελείως οι σπουδές μου καθώς τα χρήματα μας τελείωσαν.  Ένας πλούσιος Εβραίος-Σιωνιστής στη σκέψη- μας πλησίασε τότε με μια προσφορά.  Πρότεινε στη Μητέρα μου να με στείλει να σπουδάσω δωρεάν υπό την εποπτεία Εβραίου καθηγητή στο πανεπιστήμιο τοu Σικάγο, και επίσης να με στείλει τα καλοκαίρια για καλοκαιρινές διακοπές σε ειδική κατασκήνωση όπου κάτω από την επίβλεψη Εβραίων διδασκάλων συγκεντρώνονταν  προικισμένα παιδιά όπως εγώ όχι απλώς για διακοπές αλλά και για εντατική ακαδημαϊκή μόρφωση.




Η προσφορά του για την μόρφωσή μου θα έλυνε κάθε οικονομικό μας πρόβλημα, αλλά η μητέρα μου και εγώ την απορρίψαμε άμεσα παρά την μεγάλη μου επιθυμία για μόρφωση και παρά την οικονομικώς τρισάθλια κατάσταση μας.  Οι λόγοι για την άρνησή μας θα σας είναι υποθέτω εν πολλοίς φανεροί. Δεν θέλαμε να γίνομε ούτε Μορμόνοι, ούτε Σιωνιστές. Θέλαμε να μείνομε ΕΛΛΗΝΕΣ!


Μετά από έναν χρόνο μεγάλης δυστυχίας όπου δεν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω μαθήματα, έγραψα γράμμα στους Γερουσιαστές της Πολιτείας μας διεκδικώντας  το  δικαίωμά μου στη δωρεάν παιδεία εφόσον ήμουν ακόμη παιδί.  Οι Γερουσιαστές προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν μόνον μέχρι της ηλικίας των 16 ετών ενώ ο νόμος προβλέπει τη  δωρεάν μόρφωση των παιδιών μεχρι της ηλικίας των 18 ετών. Έχασα συνολικά 1 ½ χρόνο πριν καταφέρω να ξαναγραφτώ στο Πανεπιστήμιο και να συνεχίσω τις σχεδόν ολοκληρωμένες σπουδές μου στα αντικείμενα:   Computer Science, Chemistry-Professional Option και Physics-Professional Option, ολοκληρώνοντας κατά τον ίδιο χρόνο το Master μου στα Μαθηματικά και προχωρώντας προς την απόκτηση PhD στα Μαθηματικά. Έχω ταυτόχρονα επίσης αρχίσει τις σπουδές μου στους τομείς:
                   
                Electrical Engineering


                Computer Engineering


                Mechanical Engineering


                Astrophysics


                Biochemistry


                Statistics


Το πρόβλημα όμως ήταν δίπτυχο. Το πανεπιστήμιο ήταν απρόθυμο να συνδράμει στην κάλυψη εξόδων όπως η μεταφορά από και προς το σχολείο, τα συγγράμματα και τις άλλες σχετικές σχολικές ανάγκες.




Το αποτέλεσμα ήταν ότι αφού εξαντλήθηκαν σύντομα όλες οι οικονομίες μας περίπου χιλίων δολαρίων σε βενζίνες για τις μετακινήσεις ενός μηνός-ζούμε μακριά από την πανεπιστημιούπολη-και για μόνον μερικά από τά βιβλία πού χρειαζόμουνα για τις τάξεις μου, αναγκαστήκαμε να σταματήσω τις σπουδές μου παρόλο που τα δίδακτρα ήταν πληρωμένα λόγω της παρέμβασης των Γερουσιαστών.  Tο πανεπιστήμιο ήταν τρομερά θυμωμένο μαζί μου, και δεν έδειξε καμία κατανόηση στο θέμα της αναγκαστικής απουσίας μου.


Ήταν τότε που ακούσαμε για την Οργάνωση Πανελλήνια Οργάνωση Υποτροφιών ( PanHellenic Scholarship Οrganization) που λειτουργεί υπό την εποπτεία ιδιωτών φιλελλήνων . Έκανα αίτηση και δεχθήκανε να μού συμπαρασταθούνε, και με καθησυχάσανε ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουνε να μου συμπαρίστανται μέχρι το τέλος των σπουδών μου.  Αυτό τουλάχιστον μου έδωσαν να καταλάβω με τα λόγια τους : «Τώρα πού σε βρήκαμε δεν θα σε αφήσουμε ! Ότι και να χρειαστείς ζήτησε το από μας».  Ήτανε για μένα αυτά τα λόγια τους εκείνη την ώρα βάλσαμο και σωτηρία.  Νόμισα για μια στιγμή ότι επιτέλους η αδυσώπητη μάχη για να εξασφαλίσω τα στοιχειώδη μέσα για τη μόρφωσή μου είχε πιά φτάσει σε αίσιο τέλος.


Στη συνέχεια προσκλήθηκα να δώσω έναν λόγο στη συγκέντρωση στο Σικάγο. Επέλεξα να μιλήσω για την Ελληνική Ιστορία. Όπως λέγεται: Αυτοί που αποτυχαίνουν να μάθουν από την Ιστορία είναι καταδικασμένοι να επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα. Αυτοί που δεν μαθαίνουν Ιστορία είναι καταδικασμένοι! Έτσι αποφάσισα να ανοίξω για τους Έλληνες ένα μικρό παράθυρο-20 λεπτών της ώρας- για να δουν εμπρός τους ένα μικρό κομμάτι από την πραγματική τους Ιστορία.


Eίχα στην πράξη πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστώ, μόνο 6 ελεύθερες ημέρες για την έρευνα πάνω στο θέμα και για να γράψω την ομιλία. Διάβασα στο διάστημα αυτό 50 βιβλία και ατελείωτα άρθρα πριν διατυπώσω το θέμα με έναν όσο το δυνατόν αμερόληπτο τρόπο που να παρουσιάζει το θέμα και από τις δύο πλευρές όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Η αρχική ομιλία που έγραψα ήταν οπωσδήποτε υπερβολικά μεγάλη καθώς μου είχαν δώσει αρχικά την εντύπωση ότι θα μιλούσα για 45 λεπτά. Ήαν η πρώτη φορα που θα μιλούσα από βήματος και μάλιστα σε τέτοιο τεράστιο ακροατήριο. Ηταν όλα τόσο καινούρια για μένα, ήμουν όμως σίγουρη για το τι ήθελα να πω.


Με βάση αυτά που είχα ερευνήσει ήξερα ότι όσο και να διάλεγα τα λόγια μου με προσοχή, η ομιλία μου θα αντιμετωπιζόταν με εχθρότητα. Κατανόησα ενωρίς στη διάρκεια της μελέτης μου ότι οι άνθρωποι αυτοί εμπρός μου, οι αγαπημένοι μου Έλληνες η Ψυχή της Ψυχής μου- οι άνθρωποι που μόλις με είχαν καλωσορίσει ανυποψίαστοι με ένα θερμό χειροκρότημα δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν τη στάση μου και να ακούσουν τα επιχειρήματά μου χωρίς να αντιδράσουν με εχθρότητα και φανατισμό. Ήξερα ότι έμπαινα σε μιά αρένα όπου όλα ήσαν πιθανά.




Όμως ένα πράγμα δεν ήταν δυνατόν! Δεν επρόκειτο να τους αφήσω στην γλυκειά λήθη της άγνοιας. Δεν επρόκειτο να τους πω ψέματα ότι και να γινόταν. Δεν επρόκειτο να τους εγκαταλείψω. Τους αγαπούσα.


Έτσι τους μίλησα με όλη την αγάπη που έχω για αυτούς. Επαίνεσα το μεγαλείο τους, γιατί είναι παιδιά μιας υπέροχης πανέμορφης γενιάς Θεών και Ηρώων. Και μοιράστηκα μαζί τους τα αρχεία της ΙΣΤΟΡΙΑΣ-της τραγικής μας Ιστορίας- έχοντας την πεποίθηση ότι κάποιοι από αυτούς θα αφυπνισθούν και αυτοί με τη σειρά τους θα ξυπνήσουν άλλους ώστε η φλόγα της ελευθερίας θα περάσει από χέρι σε χέρι καιο μέγας πολιτισμός των προπατόρων μας θα επιστρέψει επιτέλους στην ΚΟΙΤΙΔΑ  του.Tα υπόλοιπα είναι ιστορία... Εχετε δει το βίντεο και τα έχω περιγράψει λεπτομερειακά σεεπιστολή μου στο Δαυλό.  


Μετά την Ομιλία στο Σικάγο πολλοί από εκείνους πού μου είχαν ανοίξει τις πόρτες τους τώρα κλείσανε όχι μόνον αυτές αλλά και παρεμπόδισαν την δυνατότητα μου να τους γράψω e-mail προς επικοινωνία. Αυτή είναι η  ιστορία περί της μορφώσεως μου, μία επίπονη ανήφορος με συνεχή εμπόδια. Τι παράξενο όμως, πως έχω χάσει κατ επανάληψη την πολυπόθητη μόρφωσή μου εξ αφορμής των οργανωμένων θρησκειών, πρώτον λόγω των Μορμόνων, δεύτερον λόγω των Εβραίων Σιωνιστών , και τρίτον λόγω των Ορθοδόξων Χριστιανών.


Όπως και να έχει αποκλείεται να επιτρέψω το πνευματικό μου ξεπούλημα, την αλλοτρίωση της Ελληνικής μου συνείδησης, τον εξοβελισμό της ψυχής μου.  Θα πάω όσο μακριά θα με πάει ο δρόμος μου.  Μα όσες φορές και να βρεθώ μπροστά σε απροσπέλαστο εμπόδιο ποτέ μου δεν θα κλάψω, ποτέ  μου δεν  θα γονατίσω. 


Eπιστρέψαμε λοιπόν μετά από αυτά τα γεγονότα στο Bozeman όπου  πάλεψα να ολοκληρώσω το τρέχον τετράμηνο με τα πενιχρά μας μέσα. Δυστυχώς όμως είχαμε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στις 2 Απριλίου. Το αυτοκίνητο έφυγε νύχτα από το δρόμο, καθώς δεν λειτούργησαν σωστά ούτε τα φρένα ούτε το τιμόνι. Η Μητέρα μου επέλεξε να χτυπήσει στο διαχωριστικό του δρόμου από τη δική της πλευρά για να σταματήσει το αυτοκίνητο και να με προφυλάξει και δέχτηκε έτσι όλη την ορμή του χτυπήματος. Έσπασε 7 πλευρές, έπαθε πνευμοθώρακα και χτύπησε σοβαρά στο πρόσωπο και στο δεξί της μάτι. Χρειάστηκε να περάσει δύο εβδομάδες στην εντατική.


Τελικά το νοσοκομείο έδωσε εξιτήριο στη Μητέρα μου το βράδι της 16ης Απριλίου, δεν είναι όμως ακόμη σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Ο τραυματισμός στο θώρακα κάνει την αναπνοή δύσκολη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η πνευμονία. Την φροντίζομε προς το παρόν στο διαμέρισμα του αδερφού μου του Απόλλωνος όπου υπάρχει ζεστασιά, τουαλέτα και τρεχούμενο νερό αντίθετα με το σπίτι όπου ζούσαμε. Το διαμέρισμα του Απόλλωνα είναι στην πόλη, πολύ κοντά στο νοσοκομείο και σε γιατρό σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη. Η Μητέρα είναι σε καταστολή με φάρμακα και αναπνέει αέρα εμπλουτισμένο με οξυγόνο μέσα από έναν αναπνευστήρα.


Είναι τώρα η τρίτη εβδομάδα στη σειρά που χάνω το σχολείο και, καθώς το αυτοκίνητό μας έχει τελείως καταστραφεί έχει χαθεί μαζί του κάθε ελπίδα να επιστρέψω στο σχολείο. Η σκέψη αυτή και μόνο με τρελλαίνει, όταν όμως κοιτάζω τη μητέρα μου και συλλογίζομαι όσα έκανε για να με προφυλάξει γεμίζω με βαθειά θλίψη και προσεύχομαι αδιάκοπα να αναρρώσει γρήγορα.


Παρακαλώ, δώστε την αγάπη μου στον κ. Καλόπουλο. Θέλω να τον συγχαρώ για τη γενναία στάση του στην τηλεόραση όπου αποκάλυψε την απάτη του Αγίου Φωτός και να τον ευχαριστήσω για τις προσπάθειές του να μας βοηθήσει. Ακούω ότι δεν τον μεταχειρίζονται κι αυτόν καλύτερα από ότι εμένα, μετά τον λόγο μου στο Σικάγο. Αλλά πρόκειται για πόλεμο και στον πόλεμο τα δόλια χτυπήματα είναι αναμενόμενα. Πρέπει να πολεμήσομε για την Ελλάδα, ότι κι αν γίνει. Πρέπει να νικήσομε.








Έρρωσθε
Προμηθέα 

Προμηθέα Ελληνίδα, Φωτοδώτρα!!!!! Μαζί σου! 

Α.

Comments

Popular posts from this blog

Ο κατακλυσμός του Ωγύγου.

Ρόδαξ, Ένα διαχρονικό κόσμημα, σύμβολο και φυλαχτό.